En blondins dagbok

En ligga inne filmdag

Kategori: Filmtips

Söndagen den 20/5-2012

Idag bestämde vi oss för att ha en riktigt slapp och soft innedag. Knappt gå utanför dörren. Kan vara välbehövligt och skönt ibland.

Låg mest i soffan och tittade på film och mumsade i oss en massa gotta. Såg filmerna "50/50", "The Stig Helmer story" och "The vow".



Om filmen:
Adam är 27 år och får, trots sitt hälsosamma liv, en allvarlig cancerdiagnos. För att hantera sin nya situation har han den bästa och inte helt smidiga polaren Kyle, sin chockade mamma, flickvännen Rachael och den nyutexaminerade terapeuten Katie som tar sig an Adam som sin tredje patient - någonsin.

Så tyckte jag:
En bra drama som delvis är väldigt gripande. Tragisk och komisk på samma gång.

+++



Om filmen:
Efter sällskaps- skid- segel- golf- och hälsoresor kommer nu Stig-Helmer tillbaka. Den här gången i en tidsresa – tillbaka till Stig-Helmers barn- och ungdomsår. Varför blev han som han blev? Finns det något originellt att vaska fram om honom. Hur var han som ung? Har livet kuvat honom eller är hans totala brist på karisma medfödd?

Så tyckte jag:
Dålig och menlös film, absolut inte sevärd. Inte alls rolig.

+



Om filmen:
Ett nygift par återhämtar sig från en bilolycka där frun hamnar i koma. Hon vaknar upp med svår minnesförlust och hennes man måste försöka vinna tillbaka hennes kärlek igen.

Så tyckte jag:
Otroligt fin och bra film. Mysig och vacker. Bjuder på en hel del tårar. Helt klart mycket sevärd.

++++

Kommentarer


Kommentera inlägget här: