En blondins dagbok

Baka baka liten kaka....

Kategori:Allmänt

November 2012
 
Köpte ett nytt te här om dagen, chokladdröm heter det. Trodde att det skulle vara gott, jag som älskar choklad. Men usch och fy vad äckligt det var, smakade kakaovatten. Till det så köpte jag 2 st saffranstryfflar, och de var helt ok.
 
 
Onsdag 12-11-21
Idag blev det en tur till Dollar med Helena för att köpa lite smått och gott till dopet. Bl.a vita pappdukar, vita ljus mm.
 
Kunde inte låta bli att köpa något fint till Molly när vi ändå var på stan ;)
En söt klänning med matchande strumpbyxor.
 
 
Helena hittade en snygg mössa som hon tänkte ha i jul ;) hihi!
 
 
När vi var klara där så åkte vi in till stan. Köpte ljusrosa sidenband att knyta runt ljusen. Var på blomaffären och hörde mig för om blommor till dopet. Har bestämt att det får bli rosa rosor =)
 
 Sedan var det dags för lunch/fika på Krokanen.
 
Smörgås med kycklingröra och grönsaker.
 
 
Min vän Helena
 
 
Brownie med grädde, så himla god.
 
 
När vi kom hem så ställde jag mig och bakade kakor.
 
Drömmar
 
 
Bondkakor
 
 
Kolasnittar/sirapskakor
 
 
Torsdag 12-11-22
Idag började vi dagen med en promenad. Och på vägen hem så hämtade vi några paket som hade kommit på posten. Bl.a. det jag ev ska ha på mig på dopet och en massa smått och gott till dukningen.
 
Min tuffa lilla tjej
 
 
När vi kom hem så bakade jag kladdkaka med toscatäcke
 
 
Klänningen som jag ska ha på Mollys dop.
Äntligen en som passade, tror att jag beställt hem 4 st olika men ingen har varit riktigt bra. Men den här gillade jag och kommer att kunna använda fler gånger.
 
 

Planering inför Mollys dop

Kategori:Molly

November vecka 47
 
Den här veckan och kommande vecka kommer jag att ha fullt upp med planering och fix inför Molly dop den 1 dec.
 
Dopklänningen är beställd och på väg.
 
Jag har bokat en sångerska, min fd klasskamrat Greta. Hon ska sjunga 2 sånger i kyrkan. "Välkommen hem" av Sonja Aldén och "Det är du" av Shirley Clamp.
 
Har även bokat en fotograf, Eva heter hon. Hon ska fotografera oss under dopet i kyrkan och sen blir det några extra bilder efteråt också.
 
Psalmer är bestämda, det blir "Tryggare kan ingen vara" och "Lilla liv".
 
Har även fått tag i en tjej som ska fixa doptårtan =) Något liknande detta ska det bli. Allting ska ju gå i vitt och rosa.
 
 
Har beställt servetter, rosa med silvertryck.
 
 
Har även beställt rosa löpare, rosa och vita hjärtformade ballonger. Kristall, ljusrosa och ceriserosa diamantliknandekulor som vi ska dekorera med.
 
 
Det som är kvar är all bakning......

Babysång

Kategori:Livet som mamma

November
 
Måndag 12-11-12
Idag hade jag tänkt att börja kampen med min viktnedgång efter graviditeten mm. Jag och min vän Helena hade gjort oss i ordning och var taggade till tusen att idag få börja träna. Men det fick jag inte, blev nekad att träna för att jag hade Molly med mig. En bebis på knappt 3 mån som ändå bara sover, vad spelar det för roll?! Hon skulle inte störa och skulle hon börja skrika så skulle jag så klart gå ut.
 
Anledning var egentligen löjlig, de var rädda att föräldrar med större barn skulle komma dit och att det skulle bli en massa spring. Men de föräldrarna lär väl vara så smarta att förstå att det aldrig skulle funka. Men en liten sovande bebis. Vad är problemet? Detta retar mig, hur ska jag nu kunna träna? Jag vill inte gå och träna 1-1½ tim när Magnus kommer hem från jobbet vid 17.30. Då vill jag vara med honom och min familj. Jag har ju hela dagarna ledig att träna och göra annat på. De har ju cirkelgympa för pensionärer, så då kan det väl sätta av 1 tim per dag då vi nyblivna mammor kan få träna. Vill inte åka till Bollnäs och träna när vi har ett gym här i närheten. Då blir det helt plötsligt ett projekt, ett jobbigt sådant plus att det tar ännu mera tid av mitt liv. Detta är inte över ännu, detta kommer jag att gå vidare med!
 
Jag och mitt underbara ♥
 
 
Tisdag 12-11-13
Idag ska vi ha träff med Bvc-gruppen uppe på "Stor och liten". Men vilken tid! Klockan 10.00! Hur många mammor och bebisar är klara vid den tiden? Inte vi i allafall, men det ska bli ändring på den saken. Speciellt de dagarna då vi ska iväg på sånt här.
Det var jag och 2 mammor till som dök upp....det kunde väl ha kommit flera tycker jag. De började med att visa oss runt, sedan så hade vi en stund då vi sjöng och spelade instrument. Och det verkade Molly gilla, hon sken upp som en sol och bara myste. Hon satt/låg i min famn och skrattade, flinade och myste. Så detta kommer vi att gå på fler gånger =) Avslutade med en fikastund och lite tjatter.
 
På väg på babysång i kylan
 
 
 
 
Onsdag 12-11-14
Då var det radan dags igen för babysång. Upp och hoppa kl 07.30 för att hinna göra oss i ordning samt promenera upp till sången. Idag var det babysång för barn mellan 0-3 år. Lite skillnad måste jag säga, det blev mycket mer livat, stökigt och bråkigt. Och lilla Molly hade svårt att njuta av sången/leken. Så jag tror att vi ska börja gå i Bollnäs i stället, där är det 0-1 år och det passar nog oss bättre. Molly var den som var yngst idag, de andra kröp, gick, sprang osv. Blev matade med mat, åt själv mm. Känner mig lite besviken.....
 
 
Fredag 12-11-16
Idag fyller mitt kusinbarn Jackilee 1 år, grattis gumman!
Pappa kom och hämtade mig och Molly strax innan 12 för att köra oss in till stan. För kl 12 så hade jag bokat in lunch och fika med min vän Lotta. Det fick bli Krokanen idag.
Alltid när vi ses så rinner tiden iväg och vips så var klockan 15.00 och det var dags att åka hem. Alltid lika trevligt och roligt att träffa Lotta, vi har alltid så mycket att prata om.
Jag mötte upp mamma på stan så tog vi sällskap hem till dem. Blev sedan upphämtad av Magnus när han hade slutat jobba.
 
 
Lördag 12-11-17
Idag ska vi hem till Jackilee och fira att hon fyllde 1 år igår. Klockan 12 i Färila var vi bjudna på fika.
Vi passade även på att gratulera Thom som blev 4 år för några veckor/mån sedan. Då kunde vi ju tyvärr inte komma.
Jennifer hade bakat en massa gott som vi smaskade i oss =)
Det fick bli thaimat för oss till middag, ingen av oss hade någon större lust att laga mat. Sen bänkade vi oss framför tv´n i gillestugan och tände en brasa och en massa ljus. Hade myslördag med andra ord.
 
Söndagen 12-11-18
Idag fyller bästa svärmor år, grattis till henne! Tyvärr så kan vi inte vara med och fira henne idag.
Min kusin Bella fyller år imorgon men ska ha kalas på badhuset idag. Så vi tänkte åka dit och fika och ge henne en present då vi inte kan komma imorgon.
 
Måndag 12-11-19
Grattis kusin Bella på 13 års dagen "Tonåring"!
Min mamma har namnsdag idag också, det är Elisabet och det heter mammsen i andra namn.
 
 

Jobb och middagar

Kategori:Festligheter

November
 
Lördag 12-11-03 Alla helgons dag
 
Ikväll kl 18 så ska vi äta middag tillsammans med kusin Krille, Jennifer och Jackilee på kina i Ljusdal.
Efter att vi hade ätit så åkte förbi famor & farfars och Kettys gravar för att tända ljus.
 
Dags för restaurangbesök i Ljusdal
 
 
Världens bästa
 
 
Mollys tremänning Jackilee
 
 
Tisdag 12-11-06
Har tid hos frissan kl 11.00 för att färga utväxten. Då ingen kunde passa Molly så fick hon följa med =) Och det gick så bra så. I fyra timmar så satt hon så snällt och tittade på, men för det mesta så sov hon. Mammas duktiga flicka!
När Magnus slutade kl 16.00 så åkte vi till Sthlm. Jag ska jobba med en reklamfilm imorgon ons.
 
Onsdag 12-11-07
Skönt att vi inte skulle börja vid 07.00 som vi brukar göra när det är inspelning. Idag fick vi sovmorgon och skulle vara på plats kl 09.00. Och klockan 10.00 kom skådisarna som ska medverka i reklamfilmen. 2 vuxna och 2 barn. Vi filmar ute i Vällingby City, köpcentrum.
 
 
Vid 18-tiden så kom Magnus och Molly in till mitt jobb. Åh vad jag har saknat dem idag, jag är inte van att vara utan Molly. Klockan 20.00 var det tack för idag och vi fick åka hem igen. Tur att man har världens bästa pojkvän som körde hela vägen hem till Bollnäs i mörkret. Vi var hemma strax innan tolv och då var det bara att packa in allt från bilen och sedan krypa ner i sängen.
 
Torsdag 12-11-08
Nu har det gått 4 veckor sedan vi var på bvc sist så nu var det dags igen. Nu är Molly 10 veckor och 5 dagar. Hon väger nu 5210 gram och är 57,7 cm lång.
 Kl 15.00 hade jag tid att sätta in nytt löshår hos frissan. Och under tiden så skulle pappa vara barnvakt, han tog Molly på en liten promenad. Sedan möttes vi alla upp hemma hos mor och far för att käka middag.
 
♥Molly♥
 
 
Lördag 12-11-10
Idag vände sig Molly för första gången från rygg till sidan =)
Mamma och pappa hade åkt till Gävle på förmiddagen och vi hade så tråkigt här hemma så vi åkte också ner till Gävle. Tog en tur på stan för att ev hitta något att ha på sig på Mollys dop, men i vanlig ordning så hittar jag aldrig något åt mig själv.
Sedan bjöd pappa oss på middag på "Brända Bocken" mitt inne i stan.
 
 
 
Söndag 12-11-11 Farsdag!
Idag är det Magnus första farsdag, grattis älskling!
Lyxade till det med scrambled egg och american pancakes till frulle.
 
 
Bjöd hem mamma och pappa på farsdagsmiddag.
Magnus fick en ny rakapparat/trimmer av Molly i farsdagspresent och min pappa fick en eltandborste av mig i farsdagspresent. Sen så blir det ju bjudna på en tre rätters middag också ;)
 
Förrätt: Ceviche med avokadokräm och vitlöksbröd
 
 
 
Varmrätt: Fläskfilé marinerad på grekiskt vis med potatismuffins, tzatziki och bea.
 
Efterrätt: Cheesecake på en spegelbädd av hallon
 

Lite mer av oktober

Kategori:

Oktober 2012
 
Torsdag 12-10-25
Idag kommer svärmor på besök och Molly blir 2 mån.
Fick hem våra nya stolar till matsalen i gillestugan.
 
 
Sover bra hos bästa farmor
 
 
Fredag 12-10-26
Usch idag var det riktigt blåsigt och kallt ute. Nu börjar vintern närma sig...Brrrrr!
Åkte in till stan och gick på "Kajas" och käkade lunch. Helt ok lunchställe med buffé, synd att de ska lägga ner efter jul (som alla andra ställen i den här stan, tyvärr).
Tog sedan en sväng på stan för att shoppa lite.
 
 
Molly i sitt nya babygym som hon fick av bästa moffa.
Pingu babygym.
 
 
Lördag 12-10-27
Tog en tur med svärmor och mamma på stan. Sedan mötte vi upp pappa och Magnus för en fika på "Lilla K".
 
Tuffa tjejen ;)
 
 
På vägen hem så handlade vi för kvällens middag. Jag ska bjuda alla på en tre rätters middag.
 
Till förrätt: En toast med pesto, tomat, mozzarella, pinjenötter, parmaskinka, olivolja och flingsalt.
 
 
Till varmrätt: Fläskfilé med potatismos (innehållande bacon, västerbottenost, persilja) och kantarellsås.
 
Till efterrätt: Vit chokladmousse med blåbär och hallon.
 
 
Söndag 12-10-28
Svärmor och Magnus har varit ute i trädgården idag och fixat. Under tiden så har Molly och jag vilat, bara tagit det lugnt.
Vi tyckte alla att det skulle smaka mycket bra med thai idag, så det fick det bli. Vi tittade även på två filmer, bl.a "Lucky you".
 
Måndag 12-10-29
I natt ställde vi om klockan till vintertid. När vi vaknade i morse så hade det kommit snö. Massor! Och det slutade inte heller, det bara fortsatte snöa. Det kom säkert 2-3 dm!
Eftersom vi var insnöade så hände det inte så mycket idag. Magnus och svärmor satte upp den nya fläkten. Det blev mycket snyggt, mycket snyggare än den förra även omd en också var snygg (men inte så bra).
 
 
Fick besök av grannarna senare på kvällen.
 
Molly i famnen på grannbarnen Emelie och Linus
 
 
Tisdag 12-10-30
Stackars svärmor som ska åka hem idag. Köra bil i detta väder och med sommardäck. Får hoppas att vägarna söderöver är bättre än här.
 
Älskade Molly tycker om att sova i sitt babygym...myspys!
 
 
 

En liten uppdatering

Kategori:

 
Oktober 2012
 
Tisdag 12-10-02
Då var det dags att besöka bvc igen för att se om Molly har blivit något större.
Idag är hon 5 veckor och 3 dagar och hon väger nu 3950 gram och är 52, 1 cm lång.
 
Tisdag 12-10-16
Idag hade mamma tagit ledigt halva dagen så efter lunch så kom hon hit och gjorde mig och Molly sällskap. Åkte till Orbaden och käkade lunch, vilken härlig lunchbuffé de bjöd på, mums. När vi kom hem igen så tog vi en promenad och sedan blev det bara mys och fika här hemma. När Magnus kom hem så lagade jag i ordning club sandwich som vi åt till middag.
 
Mamma tyckte att Molly skulle leka/mysa med alla sina gosedjur
 
 
Utsikten från restaurangen
 
 
 
Onsdag 12-10-17
Idag bär det av till Sundsvall, jag, Magnus och Molly. Det blir Mollys första shoppingtur till Sundsvall =)
Hittade det vi skulle ha men tyvärr inte så mycket mer. Men det blev en mysig dagsutflykt med familjen. Sundsvall vi ses snart igen för lite julshopping ;)
 
En shoppigsugen liten tjej ;)
 
 
Lite go-fika på Ikea
 
 
Världens underbaraste ♥ 
 
 
Torsdag 12-10-18
Började dagen med ett besök på bvc, nu är det ca 3 veckor sedan sist. Och Molly har blivit ca 8 veckor. Hon väger nu 4610 gram och är 55,5 cm lång. Hennes kurva är perfekt, så fin. Hon följer den precis som man ska, det är vår dotter det ;)
Åkte sedan ner till Bollnäs och hälsade på pappa som är hemma. Han tyckte att jag kunde låna hans kort och gå på stan och köpa något fint till Molly. Och det tackar man ju inte nej till =) Så det blev en påse från Åhléns, Lindex och Kappahl. Nu hoppas jag att de får in lite nytt, känns som att Molly har det mesta från alla butiker i stan.
När Magnus hade slutat jobba så blev vi bjudna på middag hemma hos mamma och pappa.
 
Lite av det nya jag köpte till Molly
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Molly´s välfyllda garderob
 
 
Fredag 12-10-19
Idag är vi med i Ljusnan =) Kortet vi valde blev så fint, vi är så nöjda. Har fått massor av mess och kommentarer att bilden var det finaste de hade sett när de gäller barn/familje-bilder, så det är ju rolig.
 
Min underbara familj, älskar er så!
 
 
Vid lunchtid tog vi en långpromenad, skönt att få komma ut lite även om det börjar bli rätt kallt ute nu.
Sedan så satte jag mig och beställde/gjorde dopkort. Vi har planerat in dop för Molly, lördagen den 1/12. Hann även med att sy nya gardiner till både kök och sovrum.
Orkade inte laga någon mat idag så det fick bli thaimat från thaikiosken vid Coop, mums. Både jag och Magnus är överlycklig över att den har öppnat, vi som älskar thaimat. På kvällen blev det film, då såg vi "Johan Falk -  Alla råns moder".
 
Johan Falk 9 - Alla råns moder (DVD)