En blondins dagbok

Julkortsfotografering och julfest

Kategori:

Lördagen den 15/12-2012
 
Började dagen med att plåta Molly till årets julkort. Hon är ju sån linslus vår lilla tjej. Verkligen älskar att vara med på kort. Så det blev en hel del bra bilder =)
 
Vår lille tomtenissa Molly ♥
 
 
 
 
 
 
Ikväll är jag bjuden på julfest med jobbet. Vi ska hem till chefen och äta spansk tapas. Under tiden så ska Magnus och Molly hem till min mamma och pappa och käka mm.
Så idag tänkte jag dricka lite för första gången på över 1 år. Undrar hur det ska gå? Ett eller två glas skumpa kan ju vara trevligt ;)
Strax innan kl 18.00 hämtade vi upp Julia sen så körde Magnus oss till Madde.
Fick skumpa som välkomst drink =) sen så blev det lite mingel, trevligt att träffa alla kollegor. Hinna prata lite mer än när man är in till dem på jobbet lite då och då. Efter maten spelade vi julklappsspelet och drack ännu mera skumpa. Sedan avslutade vi kvällen med frågesport, vi tävlade i lag. Vid tolvtiden tackade jag (som så många andra) för mig och Magnus kom och hämtade mig.
Det var en mycket  trevlig kväll som bjöd på en massa skratt. Hoppas vi kommer att göra om detta snart igen ;)
 
 

Lussebull bak på gång

Kategori:Recept

Fredagen den 14/12-2012
 
Äntligen helg igen =) Bästa dagen på veckan då jag vet att Magnus kommer vara tillsammans med oss flera dagar i rad.
Idag har jag bestämt mig för att baka lite. Ligger ju efter en del i min julplanering efter att hela familjen legat dålig i en vecka.
 
Så idag fick det blir saffransbullar/lussekatter samt en saffranskaka.
Så till kvällen så fick vi njuta av nybakade lusskatter, mums!
Jag älskar verkligen saffran, det är ju sååå gott!
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen friska igen

Kategori:

Torsdagen den 13/12-2012
 
Idag återvände Magnus till sitt jobb efter att ha varit symptomfri i 3 dagar. Kändes ensamt och tråkigt att han var tvungen att åka och jobba, men någon måste ju dra in pengar. Ute var det -22 grader idag, brrr! Så det blir en mysig innedag med en massa bus och mys i stället.
 
Skönt att hela familjen är frisk och kry igen =)
 
Sötnosen
 

Då var det Magnus tur...

Kategori:

Lördagen den 8/12-2012
 
Jag är fortfarande inte bra, spydde 2 gånger till igår kväll. Men har fått sovit hela natten iallafall. Men vem vaknade och mådde dåligt i morse då? Magnus så klart. Stackarn, idag var det hans tur att springa på toa. Snacka om otur, hela familjen åkte på det, vinterkräksjukan. Hoppas att vi slipper det efter detta.
Vi var helt utslgan idag jag och Magnus. Det är tur att vi har en så snäll dotter annars hade det aldrig gått. Vi har mest legat i sängen el på soffan med en hink vid sidan.
Fick be min pappa åka och köpa proviva, blåbärssoppa, lättdryck, bananer mm som är skonsamt och snällt mot magen. Men knappt det fick vi behålla. Och energin är på topp, NOT! Har aldrig känt mig så dålig!
 
Mina sjuklingar
 
 
Att äta på handen det är gott det ;)
 
 
Det bästa man har det sätter man på bordet ;)
 
 
 

Då var det min tur...

Kategori:

Fredagen den 7/12-2012
 
Molly spyr fortfarande en hel del men inte alls sånna där långa med tryck ;) Så det känns bra. Äter dock sämre, vilket i för sig kan vara förståligt.
Tänkte att det skulle göra oss gott att få lite frisk luft, så vi klädde på oss och gick ut på gården och skottade snö. Det har ju kommit en hel del dessa dagar. Nu får det väl vara bra med snö....
 
Mina gofisar
 
 
 
 
Det hade kommit en hel del snö under dessa dagar
 
 
Skotta är roligt tycker Magnus ;)
 
 
Men visst är det vackert med all snö, så fint!
 
 
Molly ♥
 
 
När vi kom inte så kände jag mig plötsligt jätte dålig och trött. Så jag kröp ner i sängen och sov ett par timmar. Medan Magnus och Molly satt i tv-rummet och tittade på tv. Vaknade av att jag kände att jag måste gå på toa. Och då kom det, nu var det tydligen min tur, min tur att få vinterkräksjukan. Det kan vara bland det värsta och äckligaste jag varit med om. Tur att jag hade mobilen med mig in, så jag fick ringa på Magnus och be honom komma med skurhink och mopp. Sen var det bara att sanera hela badrummet....
 
Kände mig såååå dålig resten av kvällen, tror att jag orkade vara vaken 1 timme totalt annars så var det i sängen jag låg.
Då har jag och Molly fått det, nu är det bara att hålla tummarna att Magnus slipper det.
 

Vinterkräksjukan välkommen

Kategori:

Torsdagen den 6/12-2012
 
Jag har känt mig lite konstig i några dagar, ovanligt trött osv. Och på morgonen på torsdag när jag matade Molly så kom den värsta spyan jag någonsin varit med om. Vilket tryck! Den flög säkert 1.5 m över sängen. Stackars liten =(
Tänkte att det bara var någon tillfällig sådan men en stund senare kom nästa, även den med samma tryck. Vad är detta? Har Molly fått magsjuka?!
Eftersom jag själv inte heller mådde helt hundra så ringde jag Magnus och bad honom att komma hem. Så han kunde hjälpa mig med Molly.
 
Denna dag bestod mest av att sova/vila, torka spy efter Molly och se till att få i henne mat (som hon tyvärr inte fick behålla). Trots detta så var hon ändå rätt pigg, så det var skönt.
 
Det blev ett tidig kväll för oss....
 

Tomt här hemma

Kategori:

Söndagen den 2/12-2012
 
Det var så mysigt att ha Magnus föräldrar, bror och våra vänner Thomas & Elina och deras barn här i några dagar. Men på söndagen efter dopet så åkte de alla hem till Skövde. Men det kommer inte att dröja länge tills vi ses nästa gång.
Söndagen tillbringade vi bara hemma jag, Magnus och Molly. Låg i soffan och tittade på film hela eftermiddagen/kvällen.
 
En trött tjej efter helgen....
 
 
Vi såg bl.a. "That´s my boy" och "Stolen".
Två mycket bra filmer, som jag verkligen rekommenderar.
 
 

Mollys dop 12-12-01

Kategori:Molly

Lördagen den 1/12 kommer att bli ett minne för livet, dagen då vårt lilla ♥ Molly döptes.
 
Dopet hölls i Arbrå kyrka kl 12.00, prästen var Lena Wängmark och gudföräldrar blev våra vänner Thomas och Helena.
 
Vi hade anlitat Greta på sång och Eva som fotograf, allt för att få en så fin dopceremoni som möjligt.
Efter dopet så bjöd vi på smörgåstårta, vanlig tårta och en massa fikabröd i Sockenstugan.
 
Dagen innan hade det kommit ca 70 cm snö, så vi var lite oroliga om alla gäster skulle ta sig upp. Vackert var det ute iallafall, alldeles vitt överallt.
 
Psalmerna vi valde var "Lilla liv" och "Tryggare kan ingen vara".
Och låtarna som Greta framförde var "Det är du" av Shirley Clamp och "Välkommen hem" av Sonja Aldén.
 
Jag passade även på att bli döpt. Jag blev aldrig det som liten och prästen tyckte att det skulle vara ett perfekt tillfälle att döpas i samma vatten som Molly.
 
Arbrås vackra kyrka, otroligt fin
 
 
 
 
Underbara Greta på sång
 
 
 
 
Molly sov hela tiden, vaknade lagom tills att allting var klart. Det är vår lilla trollunge det ;)
 
 
Njuter av Gretas underbara stämma
 
 
Bästa prästen Lena Wängmark
 
 
 
Nu är vår älskade dotter Molly döpt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dukningen som gick i vitt och rosa. Rosa rosor, murgröna, rosa servetter med silvertryck, vita och rosa små plastdiamanter som vi hade strött ut på bordet, vita ljus med rosa sidenrosetter/band runt, vita och rosa hjärtformade och vanliga runda ballonger som satt lite var stans i lokalen.
 
 
Älskar er mina ♥