En blondins dagbok

Gravid vecka 35

Kategori: I väntans tider

Bebisen
 
Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cmlång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

Du

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

Jag

Nu kan den lille få komma om den vill. Känns verkligen tungt och jobbigt just nu, både att gå, sova och röra sig över huvudtaget. Magen och jag växer, har sammandragningar både fram och bak. Känns mycket tungt i bäckenet just nu, som om den lille trycker på nedåt. Har lite högt blodtryck vilket gör att jag är extra trött och inte orkar el får hålla igång allt för mycket.

Jag börjar bli mer och mer rädd och nervös inför förlossningen, hur ska detta gå?! Både jag och Magnus har en massa tankar, funderingar kring allt som är på väg att hända, det känns så overkligt, snart är vi tre ♥

Kommentarer

  • amanda säger:

    Snart är det dax för er! Grattis om jag inte sagt det tidigare :) Spännande.. hihi.

    2012-08-16 | 18:24:40
    Bloggadress: http://amandag.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här: