En blondins dagbok

Middag på Växbo Krog

Kategori:Festligheter

Lördagen den 14/7-2012
 
Upp och hoppa redan klockan 08.00 för att strax efter kl 10.00 infinna mig på salongen i Järvsö. Anna heter tjejen som ska gifta sig idag, i Ljusdal kyrka.
Vi hade för någon vecka sedan provat ut make upen så det var bara att köra igång. Och hon blev lika nöjd nu som sist och tur är väl det, när det är hennes stora dag idag.
 
När jag kom hem så höll Magnus på med något i garaget och själv så satte jag mig i solstolen och läste. Fick besök av mamma och pappa som hade varit och tittat på en sommarstuga/tomt, men insåg att den inte var något för dem. Senare på dagen/kvällen bjöd de med oss till Växbo Krog för att äta middag.
 
Magnus med en stor iskall öl från Hälsingland
 
 
 
 
Jag åt en fisk/skaldjurstallrik med en massa smått och gott
 
 
Efterrättsbuffé, grapeshot, hallonpaj, ostkaka, hallonmousse, chokladmousse, sockerkaka, praliner mm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min snygging till pojkvän, älskar dig Magnus
 
 

Gravid vecka 32

Kategori:I väntans tider

Bebisen
 
I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cmfrån topp till tå.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika.

Jag

Nu börjar det verkligen närma sig, jag kollar min gravid app på mobilen varje dag för att se hur många dagar det är kvar till BF. Vilket då även gör mig påmind om hur nära det är....känns ganska läskigt men ändå spännande. Undra vad det är för ett ♥ i magen, som legat där i snart 9 mån. Tror inte att vår bebis har fixerat sig ännu, för jag känner sparkar/slag/hur den vrider sig mm lite var stans i magen. Har haft lite problem med ömma revben pga min hosta på sista tiden, vilket inte direkt underlättar när jag ska sova, hitta en sovposition som är bekväm. Känner ganska tydligt nu varje gång vårt ♥ har hicka, det pirrar/kittlar till i magen.

Hemma igen

Kategori:Allmänt

Fredagen den 13/7-2012
 
Idag är det fredagen den 13:de!
Vaknade vid 10-tiden och då var det dags att packa igen, packa in allt i bilen och göra oss i ordning för att åka hem till norr igen.
 
Efter att lyckats fått in allting i bilen, käkat frukost och sagt hej då till svärmor så åkte vi förbi "Interflora Fresh" för att köpa med lite snygga prylar hem. Jag ville bla. ha en större kruka på köksbordet (då blomman vi har i har vuxit ur den förra), samt en kruka som jag ska ha i barnkammren på byrån. Älskar dessa krukor från Asa, skulle kunna köpa dem allihopa om det inte vore för min sambo som stoppar mig varje gång ;) Och bra är väl kanske det ;)
 
Nästa stopp blev godisbutiken "Rattugglan", där jag sprang in och plockade på mig ett kilo godis =) Mums! Lite färdkost.
Sen åkte vi raka vägen hem. Hade sån tur att pappa hade lagat mat oss tills vi kom fram så vi svängde förbi där först. Ikväll så sätter "Stadsfesten" igång i stan. Hade jag inte varit så trött och hängig så hade jag gärna gått dit, ikväll spelar ett av mina favoritband "Dead by april". Efter att både fått middag och efterrätt i magen så tackade vi för oss och åkte vidare hem.
 
Började med att packa ur bilen med allting som vi har shoppat under dessa två veckors semester. Och det har ju blivit en del.
Sen så blev det inte många knop gjorda innan det var dags att sova. Jag ska upp tidigt imorgon och sminka en tjej som ska gifta sig i Ljusdal.
 

På väg hem igen

Kategori:Resor

Torsdagen den 12/7-2012
 
Klockan 04.00 var det dags att säga hej då till hotellet och till Prag. Då blev vi upphämtade av bussen som skulle ta oss tillbaka hem till Sverige igen.
Tror att alla var ganska trött för det blev väldigt tyst och lugnt första biten, vilket var riktigt skönt. Det var mest jag som störde alla med min hemska hosta, stackars alla som fick stå ut med min hosta hela vägen.
 
Det blev ett stopp i Tyskland vid 07-tiden för att få lite frulle i magen, samt ett stopp för att käka lite lunch senare under dagen.
Hemresan kändes så mycket jobbigare, jag hade svårt att sitta bekvämt, plus att min näsa rann, hostade så att det värker i både hals och kropp. Antar att jag snarkade en hel del då jag lyckades somna nu när jag är så dunderförkyld ;)
 
När vi kom fram till Malmö hann vi med att ta en fika innan det var dags att hoppa på nästa buss. Den som skulle ta oss till Jönköping och där ifrån fick vi sedan åka taxi hem till Skövde igen.
 
Det var riktigt skönt att krypa ner i en riktigt skön och stor säng och vi sov båda som stockar i natt efter denna långa resa.
 
Och imorgon ska vi sitta i en bil i ca 5 timmar igen...suck! Då är det dags att återgå till vardagen, åka hem och på mån är det dags för Magnus att börja jobba igen.
 

Prag Dag 3

Kategori:Resor

Onsdagen den 11/7-2012
 
Idag har vi inga inbokade turer utan tänkte klara oss på egen hand, bara ta dagen som den kommer.
Kände mig inte alls något pigg i morse när vi klev upp, har börjat få hosta, vilket gör att jag sover jättedåligt. Så efter att vi hade käkat frukost så gick jag och la mig på rummet igen och vilade medans Magnus och Rigmor gick en sväng på stan.
 
När jag hade piggnat på mig och mådde lite bättre på eftermiddagen så tog vi en taxi in till gamla stan och strosade runt där. Verkligen supermysigt och trevligt.
 
Åt en riktigt god middag på en bakgata. Rigmor och Magnus njöt av varsin iskall tjeckis öl i värmen.
 
 
 
 
Det fanns en massa härliga butiker......
 
 
 
 
 
Då var det sista dagen för oss här i Prag. Vi har haft det supermysigt och trevligt. Kanske ses någon gång igen ;)
Nu väntar det jobbiga, en lång bussresa hem igen.
 
Tack bästa svärmor för att vi fick följa med på den här resan och dela den med dig.
 
 

Prag Dag 2

Kategori:Resor

Tisdagen den 10/7-2012
 
Idag är det en av mina favorit sysselsättningar som står på schemat, nämligen shopping!
Idag ska våra guide ta med oss på en marknad, där man tydligen kunde göra riktiga fynd.
Det såg ganska lovande ut när vi kom dit, men efter ca 100 m så insåg vi att det inte fanns något av intresse. Det fanns alldeles för mycket skit. Hade vi vetat detta så hade vi aldrig följt med på den här turen. Tror att  det var fler än vi som blev besvikna.
Nästa stopp var på ett stort shoppingcenter strax utanför stan. Där fanns väl de flesta butikerna plus några extra, men inget speciellt där heller tyvärr.
 
När vi kom tillbaka från vår lilla dagstur så fick det bli lunch uppe på terassen.
Tog oss sedan en promenad in till stan för att kika i lite fler butiker. Där hittade vi i allafall två söta t-shirts och ett par strumpor till ♥
 
 
 
 
 
Senare på kvällen så var det dags för nästa tur, en båtutflykt under Prags broar. Under båtresan bjöds det på middag.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En mycket mysig och trevlig båtutflykt. Det blev väldigt vackert och pampigt när det blev mörkt och man såg all belysning mm på alla vackra broar/byggnader.
Kommer att sova riktigt gott i natt efter den här fullspäckade dagen =)
 

Prag Dag 1

Kategori:Resor

Måndagen den 9/7-2012
 
Lyckades somna trots både värmen på rummet samt alla mina sömntimmar jag fått under resan. Upp och hoppa vid 07.30 för att njuta av lite frukost vid 08.00.
Idag ska Magnus och svärmor Rigmor ut på guidad tur i Prag. Själv så hoppar jag den, då jag inte tror att varken jag eller resten av gruppen skulle uppskatta en kombination av en flodhäst/pingvin. (Ser ut som en flodhäst och går/vankar fram som en pingvin).
De ska vandra runt i Prag stad i ca 7 tim och det skulle aldrig min kropp fixa idag och ännu mindre nu när jag även är dunderförkyld.
Så när de drog iväg vid 09.00 så kröp jag ner i sängen igen och sov i några timmar, gjorde mig sedan i ordning och tog en lite promenad innan jag beslöt mig för att gå och sätta mig uppe på hotellets takterass och läsa och äta en bit mat.
 
Utsikten från terassen där jag satt hela eftermiddagen
 
 
 
Fick njuta av en skål med underbart god oliver medans jag väntade på maten
 
 
Lunhen bestod av pasta stekt i vitlök/olivolja/chili som serverades med tomater och räkor, mums! En rätt i min smak ;)
 
 
När Magnus och Rigmor kom tillbaka efter sin långa stadsvandring så var vi alla värda en varsin glass
 
 
 
Min älskade Magnus
 
 
Gick sedan ner på rummet för att softa en stund och göra oss i ordning inför kvällens middag. Här på hotellet ska vi avnjuta en trerätters middag innan det är dags för nästa äventyr. För ikväll kl 21.00 ska vi iväg och titta på något som kallas "De dansande fontänerna".
 
Middagen var fantastisk god, förrätten var en krämig och god champinjonsoppa som jag hade kunnat ätit så mycket mer av =) Sedan var de fläskfilé med ris/potatisbollar och blue cheesesås och middagen avslutades med en typ av äppelkaka till efterrätt.
 
De dansande fontänerna i Prag
 
 
 
 
 
 
 
Det gjorde sig så mycket bättre då det blev mörkt ute. Det är musik i bakgrunden och vattnet och färgerna rör sig i takt med musiken. En mycket vacker och trevlig upplevelse.
 
 
 
 

På väg till Prag med älsklingen och svärmor

Kategori:Resor

Söndagen den 8/7-2012
 
Blev upplockade kl 03.30 i Skövde av en taxi som körde oss till Jönköping. Trött som jag avr så lyckades jag somna den sträckan. Blev avsläppt där mitt ute i ösregnet, brrr och usch vad kallt det var. Inväntade bussen som sedan skulle ta oss vidare ner till Malmö. Lyckades även att somna där, jag har ju inga som helst problem att sova i bil/buss/flyg/tåg mm.
Hann bara springa en snabbis på toa innan det var dags för nästa buss, som skulle ta oss ända ner till Prag.
 
Jag hade med mig bok, tidningar mm men de kom inte till användning. Av någon konstig anledning så lyckades jag sova nästan hela resan (kan bero på att jag är gravid och förkyld = väldigt trött).
Stannande ca var tredje timme för bla lunch/middag/fika mm.
Hade skaffat mig stödstrumpor (snyggt, not! men välbehövligt!) Även fast jag hade dessa så svällde både ben och fötter så jag knappt fick på mig skorna. Det är tur att jag har världens bästa pojkvän som hjälper mig med detta, både att sätta på och ta av stödstrumporna samt skorna. Han är bäst min Magnus! 
 
Kom fram till hotellet vid 22/23-tiden och då var det bara att checka in och krypa till sängs direkt. Problemet var att det inte fanns varken fläkt/ac/klima på rummet. Så vi möttes av en varm/kvav och tryckande hetta, och detta ska vi sova i!!! Som tur var så fanns det fönster som vi kunde öppna upp för att kunna andas över huvud taget.
 
Är mycket positivt överraskad över hur bra denna bussresa ändå gick. Kan säkert bero mycket på att jag sov nästan hela vägen. Och nackkudde var guld värt kan jag säga =)
 
Nu väntar tre dagar här nere innan det är dags att åka samma väg hem igen.
 
 

Gravid vecka 31

Kategori:I väntans tider

Bebisen
 
Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.

Jag

Magen har vuxit massor de senaste veckorna och blivit riktigt rund. Känns och ser ut som om jag svalt en badboll =) Ryggont är väl inget nytt men har blivit så mycket bättre sen jag slipper stå/gå hela dagarna. Har börjat känna av halsbränna betydligt mycket oftare nu än innan. Tur att det finns hjälpmedel mot det, för usch vad det är jobbigt, gör så att man mår illa och så svider det ända från magen upp i halsen. Mina fötter har börjat svälla väldigt mycket, har inga fotknölar eller vrister kvar, skäms över dem och bär helst långklänning just nu, allt för att dölja mina stubbar till ben och mina hemska elefantfötter. Nu är det inte längre små sparkar/knytslag som bebisen ger mig, nu vrider och vänder den på sig där inne, märks att det börjar bli trångt åt den lille. Hela magen flyttar på sig när den är igång. Det har börjat gå riktigt fort nu, dagarna/veckorna tickar på och snart så kommer jag att ligga där....Hjälp! Jag blir så nervös och rädd så fort jag tänker på det.

 

Lite nytt till både bebisen och oss

Kategori:Baby shopping

Lördagen den 7/7-2012
 
Tidig förmiddag så var vi bjuden hem till Patrik och Line på förmiddagsfika. Patrik jobbar på någon festival í närheten hela helgen och är då borta från kl 13.00.
Line hade bakat en mycket mumsig paj som de bjöd på. Och som jag nämnt tidigare så springer tiden iväg och det var dags för Patrik att åka och jobba. Men vi blev kvar tillsammans med Line och Lowe. Och vid lunchdags så blev vi erbjuden att stanna på lunch, så då blev det lasagne. Kunde inte bli så mycket bättre =) Line hade lagat en jättegod lasagne och sen så är det ju roligt att få äta något som någon annan har lagat.
 
Vi har bestämt oss för att köpa Line och Patriks skötbord från Brio. De har knappt använt det och vi ville gärna ha ett sånt så det passade oss perfekt.
 
 
Ikväll ska Magnus på 30 års fest, nåon gammal polare som ska ha en stor fest ute på landet. Så innan han åkte dit så åkte vi förbi Thomas, Elina och barnen och hälsade på en sista gång innan vi åker vidare.
Själv så hade jag bara tänkt att vara hemma hos svärföräldrarna, packat och vilat. Men Line frågade om jag ville komma och göra henne sällskap senare under kvällen. Så det gjorde jag, jag köpte med mig lite sushi och så släppte Magnus av mig där när han åkte till festen.
 
Vi mumsade sushi, busade med Lowe, tittade på tv och pratade hela kvällen och vips så var det mörkt ute och Magnus ringde och sa att han var på väg hem.
 
Jag tycker att Line och Patrik har så fint hemma, man blir alltid så inspirerad och shoppingsugen när man är där. Och nu håller de på att byta ut mycket av deras möbler så då passade jag på att fråga om de skulle sälja ett par golvljusstakar från Herstal som jag har varit sugen på länge. Och det ville de =) Så snart är de äntligen mina!
Den ena är 90 cm hög och den andra är 75 cm hög. Nu gäller det bara att komma på ett bra ställe att ha dem på, och jag har flera...så det kan bli lite svårt.
 
 
Magnus dök upp strax efter kl 22 och då var det hem och packa det sista inför resan och ta en dusch. Gick och la oss vid tolvtiden och vid 02.00 var det dags att stiga upp för att bege oss ner till stan där en buss ska hämta upp oss och ta oss vidare söderöver...Spännande ;)

En regnig och grå dag

Kategori:Allmänt

Fredagen den 6/7-2012
 
Idag kände jag mig inte alls bra eller pigg när jag vaknade. Förkylningen har blivit värre, likaså halsonten. Så efter att jag ätit frukost och gjort mig  ordning så avr jag tvungen att krypa ner i sängen och vila en stund till. Under tiden så passade Magnus på att få lite egen tid, åkte till butiker som jag inte gillar att gå i, tex Biltema mfl.
 
Tanken var att vi skulle åka till Smögen idag, men med tanke på både vädret och mitt tillstånd så fick vi hoppa det den här gången. Men hoppas på ett besök där senare i sommar kanske ;)
 
När han kom tillbaka för att hämta mig så åkte vi till apoteket och köpte lite saker mot min förkylning, måste göra allt för att bli pigg nu, vi som åker till Prag tidigt på sön morgon.
 
Tog sedan en fika nere på stan, varm choklad fick det bli för mig och min onda hals tillsammans med en bit morotskaka. Vi blev tyvärr inte så långvariga på deras uteservering då regnet kom och bara öste ner.
 
 
 
 
När vi kom hem igen så var jag tvungen att lägga mig och vila en stund innan det var dags att äta lite tillsammans med Magnus föräldrar. Tog sedan en sväng upp till Thomas och Elina. De bjöd på jordgubbar och glass. Och alltid när man har trevligt och mycket att prata om så springer tiden iväg och det var dags att åka hem och sova.
 

Vagnen är beställd

Kategori:Baby shopping

Då har vi äntligen bestämt oss efter mycket velande fram och tillbaka. Idag beställde vi nämligen hem vagnen som vårt ♥ ska ligga/sitta i.
Det blev en "Bugaboo Cameleon Black Edition".
 
Tror att den kommer att passa oss alla tre väldigt bra ;) Smidig, snygg design, svart, den känns helt rätt för oss efter att ha provat det mesta i många barnvagnsbutiker runt om i landet.
 
 

Gravid vecka 30

Kategori:I väntans tider

Bebisen
 
Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen  att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.

Jag

Ca 10 veckor kvar nu, oj vad tiden går fort. Nu först har jag börjat bli påmind om att jag snart ska föda, att vi snart ska ha en liten bebis här hemma. Hur ska detta gå? Och förlossningen? Många tankar kring detta nu.

Har känt bebisen hickat några gånger ;)

Mina handleder börjar må bättre på nätterna men dock sämre på dagtid. Känner mig svagare, tappar saker lättare och ibland låser de sig.

Just nu känns allting lite extra tufft också då jag gått och dragit på mig en jobbig förkylning med halsont.

Längtar ♥

En dag vid Göta kanal

Kategori:Allmänt

 Visste inte alls vad vi skulle hitta på idag. Även om det är sol och bad väder så känner jag inte alls för att ligga och steka. Får nästan panik i värmen just nu (lite ovanligt för att vara mig), men jag är ju inte direkt van vid att vara gravid samt känslig för värmen.
 
Så i stället så tog älsklingen med mig på en tur vid "Göta kanal".
Började med att besöka ett mysigt ställe där vi tog en glass och bara myste.
 
Älsklingen trivs verkligen vid vattnet.
 
 
 
 
 
Var tvungen att stanna och ta en bild på den här otroligt pampiga och vackra kyrkan efter vägen.
 
 
Åkte vidare till ett annat mysigt ställe längst med Göta Kanal.
 
 
Hittade en mysigt café där allting var hembakat och smakade så gott.
 
 
 
 
 
 
 
 

En dag i Hjo

Kategori:Allmänt

Onsdagen den 4/7-2012
 
Det fick bli sovmorgon i morse då det blev en rätt lång dag igår. Idag är det iallafall bra väder, solen skiner och det är riktigt varmt ute. Bestämde oss för att ta en tur till Hjo. Köpte med oss en varsin sallad och satte oss vid strandpromenaden. Där låg folk och solade och badade =) Är sommaren här nu?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fick sedan sällskap av Thomas, Elina och barnen senare på eftermiddagen. När vi var nöjda och glada med vårt besök i Hjo så åkte vi hem till dem där vi grillade och myste hela kvällen.
 

Ullared

Kategori:Baby shopping

Tisdagen den 3/7-2012
 
Har inte sovit bra alls i natt, vaknat flera gånger, legat dåligt, varit kissnödig/törstig och täppt i näsan.
Vaknade lång innan klockan skulle väcka mig vid 06-tiden. Så när det var dags för Magnus att kliva upp så var jag nästan helt klar. Vi stoppade i oss lite frukost innan det var dags att sätta sig i bilen tillsammans med svärmor och svärfar.
 
Det var inte alls mycket bilar på parkeringen när vi kom fram, det fanns fortfarande en massa kundvagnar kvar och det var inga köer till toaletten, allt detta är bra tecken.
Vi åkte hit idag mest för att köpa så mycket som möjligt till vårt lilla ♥
De ska ha bra madrasser, kuddar, tecken, sängkläder, kläder, hygienartiklar, dreggellappar, leksaker och babyartiklar mm.
Hittade det mesta som vi hade skrivit på vår inköpslista + lite extra, samt lite smått och gott till oss själva. En massa nya strumpor och handdukar fick vi med till oss själva, resten var nog till ♥
 
Här kommer lite bilder på en del av vad vi köpte till ♥
 
Spjälskydd
 
 
3 olika set med sängkläder
 
 
 
Badcapes
 
 
 
En mysig filt
 
 
Överdrag till skötbädden
 
 
 
En gosig Laban-figur
 
 
Ett fotoalbum
 
 
Lite hygienartiklar
 
 
Lakan
 
 
En hakklapp
 
 
Dreggellappar
 
 
 
 
Skedar och en nappflaskborste
 
 
Ett manikyrset kan ju vara bra att ha
 
 
En mjuk hårborste
 
 
Tallrik, skål och muggar från Lundmyr
 
 
 
 
Några olika bodys från Laban
 
 
 
 
 
Mysiga kläder
 
 

Våra vänner i Örebro

Kategori:Allmänt

Måndagen den 2/7-2012
 
Packade, städade och gjorde oss i ordning så att vi kom iväg strax innan kl 12.00. Då började vår resa ner till Skövde. Men vi hade planerat in en lunchdejt med våra vänner Anders, Linda och deras dotter Olivia som har flyttat från Sthlm till Örebro.
 
Medans jag och Linda hade mycket att prata om så åkte Magnus och Anders och hämtade hem lite lunch som vi sedan mumsade i oss. Det var riktigt trevligt att träffa dem och se hur de bor nu. Linda gav mig en massa bra tips när det gäller graviditet samt efter osv. Det är bra att träffa andra som har varit i samma sits som en annan, eftersom man har en hel del frågor och funderingar.
 
När vi kom fram till Skövde så hade Magnus mamma och pappa gjort i ordning lite grillat. Satte oss ute på deras inglasade altan/uterum och gottade oss. Sen blev jag så trött och slut så jag var tvungen att gå och upp och lägga mig tidigt. Och bra var väl det med tanke på att vi ska upp tidigt imorgon och åka till Ullared.

Djurgårdsmys med vänner

Kategori:Filmtips

Söndagen den 1/7-2012
 
Då var det redan 1 juli och vad har vi haft för sommar? Med tanke på vädret så har det ju tyvärr varit katastrof.
Idag tänkte vi iallafall göra ett besök på Djurgården tillsammans med våra vänner Patrik och Line och deras son Lowe som är i Sthlm på besök från Skövde.
 
Åkte in vid lunchtid så då passade det bra att njuta av en lunch på Oleary´s. Vi hade tänkt "Strandbryggan" men där fick man inte ta in barnvagn och lille Lowe sov när vi skulle mötas upp.
Patriks syster var också med, har träffat henne en gång innan (på Patrik och Lines bröllop).
Hade en mycket trevlig lunch tillsammans och mycket att prata om. På vägen mot cafét där det skulle drickas kaffe så tog vi oss en varsin mjukglass.
 
Efter en mysig eftermiddag på djurgården tillsammans med underbara vänner så åkte vi hem igen.
Bestämde oss för att åka till Kungens kurva för att käka och gå på bio.
Vi valde att se filmen "Men in Black 3".
 
 
Idag är sista dagen här i Sthlm och i vår lägenhet för den här gången. Imorgon åker vi vidare, nästa stopp blir Örebro och Skövde.
 

Ännu en dag på stan

Kategori:Baby shopping

Lördagen den 30/6-2012
 
Åkte in till stan vid lunchtid idag för att gå i lite affärer. Tänkte även hinna med att träffa min vän Helena och Hanna som är i storstan över dagen.
 
Hittade lite kläder till ♥
Allt detta kommer från Lindex.
 
 
 
 
Mötte upp Helena och Hanna vid drottninggatan för att njuta av en glass på en uteservering. Idag skiner solen och det är riktogt varmt och skönt ute för ovanloghetens skull.
 
Senare mot kvällen så åkte vi till Söder för att äta på "Jimmy´s steakhouse".
Jag åt min favvokyckling i vanlig ordning, för feg att prova något nytt, i stället kör jag på ett säkert kort ;)
Magnus tog en stor ryggbiff och en öl, det är semester det ;)
 
 
 
Vi har det så mysigt och skönt. Skönt att komma hemifrån tillsammans och bara få vara och njuta.

Gravid vecka 29

Kategori:I väntans tider

Bebisen
 
 Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp.

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.

Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Du

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.

Jag

Jag och min kropp mår så mycket bättre just nu när jag slipper stå/gå hela dagarna. Känns som om det verkligen var vila som behövdes. Har fått mjölkfläckar i bh´n några gånger, men det verkar ju höra till. Det är full fart på vårt lilla ♥ extra mycket när jag ska äta, tror att jag har en liten hungran i magen ;)

 

En dag på stan

Kategori:Baby shopping

Fredagen den 29/6-2012
 
Började dagen med att besöka "Barnens hus" i Kungens Kurva för att se vad de hade att erbjuda. Hittade ingenting speciellt där heller.
Åkte vidare till Skärholmen C för att titta lite. Där lyckades jag köpa "klossar" till barnkammaren. Tänkte måla dem vita och ställa på byrån som vi ska köpa. Tror att det kan bli rätt fint ;)
 
Passade även på att käka lunch på den libanesiska restaurangen där i centrumet.
Åkte hem och lämnade bilen för att ta t-banan in till stan. Gick på bla Åhléns city samt Nk och tittade på lite smått och gott. Det blev en filt till bebisen från Lacoste. Tog sedan en fikapause på glasscafét "Montis" i Gallerian. Älskar deras glass, det är verkligen den bästa.
 
 
Till middag så fick jag min efterlängtade mammasushi =)
 
 

Sthlm igen

Kategori:Festligheter

Torsdagen den 28/6-2012
 
Idag så åkte jag och älsklingen till Sthlm för att tillbringa några dagar där tillsammans innan det bär av vidare söder ut.
Åkte strax efter lunch efter att vi fått våra däck balanserade på en däckfirma och jag fått några löshårsslingor intejpade (som tyvärr hade lossnat).
 
Packade upp våra saker i lägenheten innan vi begav oss in till stan. Tog en sväng in på "Babyexperten" på Sveavägen för att titta vad de hade för barnvagnar att rekommendera oss. Men tyvärr ingen som passade oss. Tror att vi redan har bestämt oss ändå ;) Men man måste ju vara öppen för andra förslag också ;)
 
Middag fick det bli på "TGI Friday´s" i Kungsträdgården. Vi började med bruschettas med tomat och fetaost-röra. Sedan så åt Magnus en hamburgare och jag tog min favvokyckling med cheddarmos och jack daniels sås. Och till efterrätt blev det den otroligt goda men väldigt söta brownie med vaniljglass, kola och chokladsås ;) Mums!
 
Älskar dig så otroligt mycket världens bästa Magnus! Du är det bästa som finns!
 
 
 
 
 
 
 
Tanken var att vi skulle gå ner till norra bantorget för att titta på delfinalen i fotbolls Em efter maten. Men vi tyckte att det var lite för kyligt för att sitta ute ännu längre, så vi åkte hem och tittade på matchen på tv i stället. Och jag passade på att ta en varmt bad innan det var dags att sova.