En blondins dagbok

Struligt

Kategori:Allmänt

Onsdagen den 27/6-2012

Tog tid i natt igen att somna, sov som bäst mellan 04-09 i morse. Bebisen håller igång för fullt nu på natten, trycker på min stackars kissblåsa så jag får springa på toa hela tiden.

Idag skiner i allafall solen, synd att det ska behöva blåsa samtidigt. Hade gärna lagt mig ute i solstolen för att få lite färg. Har aldrig varit så blek en sommar, som denna. Eller ska man våga prova det nyinköpta solariet som pappa har köpt till mig?!

I eftermiddag ska jag åka till Järvsö och göra en prov sminkning på en tjej som heter Anna. Hon ska gifta sig om ca 2.5 vecka och eftersom jag ska res bort så var det ju bra att vi hinner med detta innan.

Har även ringt och bråkat på försäkringskassan, har sökt havandeskapspenning hos dem. Skickade in alla papper för flera veckor sedan men ändå ska det kompliteras hela tiden...orka.
Vet att jag skickade med ett moderskapsintyg (som jag fått av barnmorskan), men ändå så påstår de att de inte har fått något sånt. Ibland undrar jag om de bara vill jävlas med mig. Det är så tråkigt att det ska behöva ta så lång tid, hade gärna velat veta om jag får havandeskap eller inte. Blir lite lättare att slappna av då, bara kunna släppa allting.
 Men vem har sagt att det ska vara lätt?

Ännu en grå dag

Kategori:Allmänt

Tisdagen den 26/6-2012

Gick så där att somna i natt, vet inte om det har med att jag sov middag i två timmar eller om det var för att Magnus inte låg breved.
Somnade först vid 02.00, efter att ha legat och vridit och vänt på mig, kissat hundra gånger, druckit en massa vatten, tagit av och på handledsskydden.

Tog det lugnt hela förmiddagen, tvättade, hängde och vek lite tvätt. Och vid 14.00 tiden så åkte vi in till stan. Tog en fika på Krokanen, köpte stödstrumpor och fotoalbum på Åhléns innan vi åkte hem till mamma och pappa som bjöd på middag.
Pappa hade gjort varma smörgåsar med köttfärs samt en potatis och purjolökssoppa som var såååå god.

Nu är vi hemma igen, "Dampe" (Magnus nya smeknamn, jag tror nämligen att han har damp) min älskade pojkvän är ute och håller på i garaget. Själv så sitter jag på nätet och letar restaurang samt en present till honom tills han fyller år i juli. Då blir min älskling 30 år =)

Någon som har något bra tips på en 30-års present?

Sockerprov igen

Kategori:Baby shopping

Måndagen den 25/6-2012

Jobbigt att inte kunna somna när man vet att man ska upp tidigt. Idag ska jag nämligen vara på barnmorskemottagningen redan kl 07.50 för att göra ett nytt sockerprov samt lyssna på bebisen hjärta, väga och mäta mm.

Ingen frukost för min del idag, utan i stället bjöds det på 2.5 dl sockerlösning på flaska med några droppar citron....Mmmm så gott, NOT!
Efter att ha druckit upp allt så fick jag sitta kvar i soffan i ca 1.5 timme innan Magnus kom och gjorde mig sällskap och vi fick göra resten av proverna.

Min livmoder växer perfekt, ligger precis rätt i kurvan, mitt blodvärde var också toppen, sockret något för högt (men ingen graviditetsdiabetes och det tackar jag för), har gått upp 11 kg (och det känner jag då mina fötter ser ut som elefantfötter, svullna av vätska, ajajaj). Hjärtljudet var det samma som sist, 145 slag/min. Fick med oss en massa papper hem som vi bla ska ha med på förlossningen mm (Nu börjar det närma sig.....spännande men läskigt).

Allting kändes jättebra när vi åkte därifrån. Nu när jag har gått in i vecka 29 så börjar man tydligen besöka barnmorskan varannan vecka, för att mäta/väga/lyssna hjärtljud mm. Men nu går vår kära barnmorska Astrid på semester och under tiden ska vi ha en kvinna som heter Karin och hon verkar också vara trevlig och bra.



Jag var så hungrig när vi var klara strax efter kl 10 så vid 11.00 när Lilla k öppnade för lunch så hängde vi på låset. Varje måndag så har de grillbuffé =) så då passade vi på att luncha där.
 


Stannade och handlade för hela veckan på vägen hem och då fick det även följa med mina favoriter just nu, jordgubbar och mini vattenmelon =) Mums! Hur skulle jag klara mig utan detta? Tur att jag är gravid under sommaren då det finns så mycket god frukt att frossa i ;)



Var tvungen att gå och lägga mig en stund för att vila när vi kom hem. Kände mig så trött och orkeslös. Fick ju tyvärr inte så många timmars sömn i natt.

När jag vaknade blev det fart på mig, då blev jag sugen på att baka men hade inte så mycket saker hemma. Så det fick bli en enkel sockerkaka.



Och till middag så lagade jag tacos. Har haft lite svårt att äta det på sista tiden, har inte känt mig sugen och så har det varit lite för starkt åt magen, men idag gick det bra =)

Senare på kvällen så satte vi oss nere och myste framför tv´n. Medans Magnus spelade tv-spel så satt jag och klickade hem lite smått och gott till vårt ♥
En speldosa från Teddykompaniet att ha vid spjälsängen, en mysig babyfilt med Mumin och en skallra med Labolina var vad som beställdes. Skulle kunna köpa allt, men får hålla mig lite tills vi varit på semester och se vad vi har hittat då.








Tittade på några avsnitt av nya säsongen av "Hell´s Kitchen" och blev då akut sugen på pasta. Så jag ställde mig och kokade pasta som jag sedan stekte i vitlök, olivolja, chilli, salt och blandade med coctailtomater som jag och älsklingen åt framför tv´n. Mmmm så gott, en riktigt god pastarätt =)



I natt så bestämde sig Magnus för att ställa in en av gästsängarna i sovrummet då han tycker att jag är för stökig om nätterna och stör hans säng. Jag är uppe flera gånger per natt och kissar, dricker vatten mm. Plus att jag vrider och vänder mig hela tiden för att hitta en bra ställning att sova. Sen så har jag tydligen börjat ha en massa oljud för mig, piper, snarkar, låter och håller på. Stackars älsklingen vad han får stå ut med nu när jag är gravid. Får se hur det går i natt då, när han får sova i en egen säng. I värsta fall får han flytta in sängen i gästrummet igen...men jag hatar att sova själv =(

Söndagstrött

Kategori:Filmtips

Söndagen den 24/6-2012

Idag hade vi inte lika tur med vädret som vi hade på midsommar. Idag är det kallt, blåsigt och grått ute. Kunde inte sommaren, solen och värmen vara här nu?! Magnus som äntlogen fått semester och allt.

Åkte in till Lilla K´s trädgårdscafé vid lunchtid för att ta en fika. Trotsade vädret och satte oss ute ändå och njöt av en varsin smörgås och bulle.
Passade även på att köpa nya blommor till köksfönstret. De vi hade innan ville inte leva längre.
Svängde förbi mamma och pappa en sväng och sa hej.

Stannade på Coop och köpte en massa härliga jordgubbar till kvällsnacks innan vi åkte hem.





Jag var så trött när jag kom hem (har sovit dåligt i natt igen) så jag kröp ner i sängen och vilade. Magnus skulle egenltigen ha gjort mig sällskap men han fastnade ute i trädgården. Hann la igen en massa hål efter våra gamla bärbuskar, sådde nytt gräs, rensade och klippte ur häcken mm. Han är så duktig och händig min Magnus, vad skulle jag göra utan honom?
Ca 2 tim senare vaknade jag.....Då var det tid för att äta och sedan blev det film och mys i soffan.

Såg filmen "Rampart" som var en riktigt skitfilm.



Om filmen:
Polisveteranen Dave Brown kämpar både för att ta hand om sin familj, och för sin egen överlevnad.

Så tyckte jag:
Det hände ingenting, vi väntade hela tiden på att något skulle hända och då var filmen slut.

-


Midsommardagen 2012

Kategori:Allmänt

Lördagen den 23/6-2012

Tog lite sovmorgon i morse och försökte sova ut så länge det gick. Men min "dampe" till pojkvän var uppe med tuppen i vanlig ordning. Hann ville börja snickra och fixa med huset. Men jag förbjöd honom att sätta igång före kl 11.00, tror inte att våra grannar hade uppskattat en massan bankande tidigt på midsommardagen. Och strax efter kl 11.00 kom pappa och hjälpte Magnus.

Själv så har jag varit helt slut igår, kanske kan bero på att jag stog och lagade mat och fixade i flera timmar igår. Har inte haft någon ork, lust eller energi till någonting idag. Har mest legat i sängen och tyckt synd om mig själv.

Senare på eftermiddagen så kom mamma, lagom tills det var dags att sätta igång grillen.
Så idag fick vi njuta av allt kött och en massa annat gott som vi inte orkade äta igår.

Kvällen tillrbingades i tv-soffan framför fotboll ( i vanlig ordning nu under EM). Men trött och slut som jag var så kröp jag ner i sängen före innan Magnus gjorde mig sällskap.

Gravid vecka 28

Kategori:I väntans tider

Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

 Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

 Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

 Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.

Jag

Tänk vad tiden går fort, nu är det bara ca 12 veckor kvar. Det är full fart i magen ♥ Känner att det börjar bli lite tränger där inne. Det är svårare att andas och blir väldigt lätt andfådd. Har fått elefantfötter, vilket gör det svårt att gå och få i fötterna i några passande skor.
På mån är det dags att ta lite nya prover och träffa barnmorskan igen. Har även fått en inbjudan att börja i en föräldrargrupp i slutet av juli. Spännande att träffa andra blivande föräldrar och gravida kvinnor.

Midsommarafton 2012

Kategori:Festligheter

Härligt att få vakna och se att solen skiner och att det redan är 16+ grader ute och klockan är 08.30. Två år i rad har det annars regnat över oss på midsommar, så det här var på tiden.

Klockan 11.00 var det dags för mig att börja förbereda midsommarmaten.
Började med att lägga en burk med kondenserad mjölk i en kastrull, den ska ju koka i 2.5-3 tim.

Pappa dök upp runt kl 11.00 för att hjälpa Magnus att snickra upp den sista panelen på baksidan. Och vid 14-tiden så dök mamma upp med varsin "midsommar-present" åt alla =) Tack snälla mamma! Jag fick en strandväska och Magnus och pappa fick varsin deo + duschkräm.
Jag och mamma hjälptes åt med att förberdea, fixa och duka tills det var dags att njuta av den underbara midsommarmaten.

Efter att vi hade ätit upp allt som är på bilderna så var det ingen som var sugen på att grilla (som var tanken). Alla var för mätta och belåtna, så vi får spara grillningen tills imorgon =)




Efterrätten jag ska bjuda på idag hittade jag i en recepttidning, en koladröm med daimgrädde och jordgubbar.



Gjorde en paj med salami, getost, pinjenötter, grillad paprika och ruccola.



En sommarsallad gjord på salladsmix, grön kokt sparris, sockerärtor, salladslök, rädisor, jordgubbar och fetaost. Samt en vinigrätt på balsamvinäger, olivolja, flingsalt och peppar.



Härliga ägghalvor med majonäs, röd rom, handskalade räkor och gräslök.



Laxrullar med romröra.



Våran dukning gick i ceriserosa och andra somriga färger.



Bakade även foacciabröd med coctailtomater, basilika och flingsalt.



Alkoholfri bål med äppelcider, fläder/citron-saft, is, jordgubbar och citron. Somrigt och fräscht!



Skål och glad midsommar från mig....



Så här blev midsommarefterrätten, söt och god precis som jag trodde ;)



Jag och min älskling (jag = rund och go). Nästa midsommar då är vi tre ;) ♥



Min mage ♥



Älsklingen får semester

Kategori:Filmtips

Torsdagen den 21/6-2012

Ännu en jobbig natt, när ska detta vända? Om ca 12 veckor kanske, man jag hoppas tidigare =)
Efter att jag hade ätit frukost så satte jag mig vid datorn för att få lite inspiration inför midsommar.

Fick lunchsällskap av älsklingen runt kl 11.30 och efter det så passade jag på att plocka undan och fixa lite här hemma.
Klockan 14.00 så slutade Magnus jobba och han går på 3 veckors semester...Åh vad härligt med lite semestersällskap =)
Åkte till Bollnäs för att storhandla allt till vår midsommarbuffé och det var vi ju inte direkt ensamma om.

Kände inte alls för att laga mat idag så vi köpte med en massa goda och härliga delikatesser från charken på Coop.
Fick besök av pappa senare på kvällen som kom upp en byggställning så att Magnus och han kan sätta upp de sisat brädorna på huset i helgen.

Jag och älsklingen avslutade kvällen med att titta på "Nobels testamente".



Om filmen:
En kvinna i aftonklänning smyger sig obemärkt in på Nobelfesten i Stockholm. Mitt på dansgolvet skjuter hon den israeliske nobelpristagaren i medicin, Aaron Wiesel, och Nobelkommitténs ordförande Caroline von Behring. Annika Bengtzon dras in i dramat – inte som journalist, utan som vittne. Hela världens medier rapporterar om religiösa motiv med kopplingar till Mellanöstern, men Annika förstår snabbt att de är på fel spår.

Så tyckte jag:
Hade förväntat mig mer då jag läste boken när den kom ut och tyckte att den var riktigt bra.
Tyckte tyvärr inte att Malin Crépin passade som Annika Bengtzon.
Hoppas de kommande filmerna blir bättre.

++

Linda dagen

Kategori:Allmänt

Onsdagen den 20/6-2012

Idag är det Linda-dagen, min namnsdag! Grattis till mig =)


Efter att ha städat och packat hemma i lägenheten så tog vi en sväng till Kungens Kurva. Gick in på H&M för att hitta mamma trosor och linnen åt mig. Såg även att de hade öppnat upp ett Chilli där, så vi tog en snabbtur där inne också innan vi åkte norröver igen.

När vi kom hem så stog älsklingen och gjorde mat och på bordet stod en bukett med röda rosor. Jag har världens bästa och underbaraste pojkvän, älskar dig Magnus!

Senare på kvällen så kom pappa förbi med en namnsdagspresent från honom och mamma.
En glassmaskin från OBH Nordica och en ny kolsyrepatron till vår soda streamer. Tack världens bästa mamma och pappa!



Kvällen blev lugn, satt ute ett bra tag och njöt av kvällsvärmen och solen. Sedan blev det lite slappa framför tv´n innan det var dags att gå och sova.

En riktigt mysdag

Kategori:Allmänt

Tisdagen den 19/6-2012

Sov för ovanlighetens skull riktigt bra i natt, provade att sova med fönstret öppet för att få in lite extra luft.
Idag får det bli en riktigt slapp och soft dag, ingen lång dag på stan med shopping.
Åkte in till Odenplan för att hälsa på min vän Donna som jag inte har träffat på evigheter. Sedan så åt vi en ceasarsallad på "Primo Ciao Ciao". Satt ute på deras uteservering och tittade på folk, sånt gillar jag =)

Åkte sedan vidare till Mariatorget för att ta en fika på "Baresso".
Fick en plats ute i solen, riktigt skönt var det när solen låg på. Njuter av att den ev sommaren är här nu.

Åkte sedan hem och softade i några timmar innan vi gjorde oss i ordning för kvällen. Vi ska nämlogen avsluta våra underbara dagar här i Sthlm med att käka på "Caliente".
Satte oss på deras uteservering och njöt av underbar mat. De hade satt upp storbilds-tv som visade Sverigematchen så ett tag var det fullsatt med folk, trevligt =)







En mycket trevlig och bra avslutning på de här dagarna. Imorgon bär det av hemåt igen, men Sthlm vi ses snart igen =)

En dag full av shopping

Kategori:Baby shopping

Måndagen den 18/6-2012

Idag var det stan och shopping som stod på vårt schema. Inget vidare väder idag heller tyvärr, regnet hänger i luften och det blåser.
Åkte in till stan vid lunchtid och var tvugna att fylla på energiförrådet direkt för att orka med. Tog en snabb fika på Åhléns City och sedan bar det av in och ut ur alla affärer.

Det enda jag köpte åt mig själv var 2 st svarta handdukar från Lexington.



 Men till vårt ♥ så blev det ett par skor från Nike och en filt från Lexington.





Hann även med en lunch inne på Hötorgshallen, en glass på Montis i Gallerian mm i all shopping.
Avslutade dagen med en middag på Jensens. Vi hade verkligen sett fram emot deras ceasarsallad samt deras sommarefterrätt med jordgubbar, mjuklass och smällt choklad.
Servisen var urusel, vi fick vänta jättelänge på både att få ett bord, beställa och vår mat.

 Och detta var det som kom ut, ett skämt!
Snyggt upplagt, NOT! De krispiga grönsakerna, var är de? Pinsamt skulle jag kalla detta.



Vi blev så besvikna då de tagit bort ceasarsalladen och att servicen var så dålig och maten var inte heller något att ha, så vi hoppade faktiskt över den efterlängtade efterrätten och åkte hem i stället.



När vi kom hem var jag helt slut i mina stackars fogar, höfter och fötter. Så det var riktigt skönt att få krypa ner i sängen och sova.

Shopping i ett regnigt Sthlm

Kategori:Allmänt

Söndagen den 17/6-2012

Har sovit sååå dåligt i natt.....Glömde min favvo-kudde hemma, sen så har jag ju svårt att sova om nätterna då min andning inte är på topp, hårdare säng mot för vad jag är van vid vilket gör att mina höfter inte mår så bra.
Helena hade heller inte sovit så bra till en början, så hon fick gå och lägga sig på soffan ;) Tydligen så har jag en massa ljud och oväsen för mig när jag sover (säger även Magnus).

Idag så öser regnet ner över Sthlm, bra start på semestern. Jag är inte bitter! ;)
Bestämde oss för att göra Skärholmen Köpcentrum, och det var vi ju inte direkt ensam om. Kändes som om vi var på zoo, det var proppat med folk, folk som blir galna så fort det står Rea på en skyllt, det var kaos inne i alla affärer, kläder låg på golvet, huller om buller....Det var verkligen Kaos! Snacka om att man tappade shoppingsuget.
Men god lunch fick vi allafall, åt på mitt favvoställe där inne, libanesiska...Mmm så gott, jag har verkligen saknat detta och de verkade ha saknat mig =) De som jobbar frågade vart jag hade tagot vägen och sa att det var ett tag sen sist ;)

När vi kom hem senare så satte jag mina onda och svällda fötter i ett fotbad. Sedan så pysslade min kära vän om mina fötter, så nu känns det så mycket mjukare och bättre...synd att det inte går att göra något åt mina elefantfötter/svullna fötter =(
Kvällen tillbringade vi i soffan, framför tv´n med varsin kebabtallrik och lite snarr.

Om några timmar.......

Kategori:Allmänt

Lördagen den 16/6-2012

Sista arbetsdagen innan jag får min efterlängtade 4 veckors semester. Det blev lite stressigt i morse då jag var så trött efter att ha kommit i säng sent igår kväll plus att jag var tvungen att packa det sista inför Sthlm.
Åkte in till stan till 10.45 då jag hade tid hos Eva för att sätta i mitt nya löshår. Äntligen har jag långt hår igen =) Känns bra inför sommaren och semestern, nu saknas bara lite bränna.

Jobbade mellan 12-16, dagen gick ganska fort och ännu lättare kändes den då jag visste att jag ska få vara långledig när arbetspasset är över för dagen.
Hämtade upp Helena hemma hos mamma och pappa och pussade min älskling hej då innan det var dags att börja bilresan ner till mitt älskade Sthlm.

Stannade på Donken och käkade efter vägen och passade även på att hälsa på hemma hos Helenas syster Eva, svåger Anders och systerdotter Freja.

När vi kom fram så bäddade och fixade vi i ordning innan vi satte oss framför tv´n och fikade.

Gravid vecka 27

Kategori:I väntans tider

Bebisen 

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

 Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.

Jag

Jag når bra förutom att jag känner mig trött, orkeslös och matt till och från. Ibland så illa att jag brister ut i gråt bara ändå och Magnus undrar vad jag håller på med =) Dessa hormoner ;)
Känns skönt att jag går på semester nu, behöver verkligen vila och hoppas att det kommer att hjälpa mig att sova bättre.
På ♥ är det full fart, har en livlig bebis i magen som verkar tycka om när man pratar med den, spelar musik och äter.
Största problemet nu är mina stackars händer/handleder/fingrar som domnar och värker...
Annars så känner jag mig lycklig....ca 13 veckor kvar nu tills vårt ♥ kommer.

Fullt upp idag fast jag är ledig

Kategori:Baby shopping

Fredagen den 15/6-2012

Har sovit bättre i natt med handskenorna än första natten. Vaknade bara ca 3-4 ggr i natt av att händerna domnat så att jag inte känner dem och natten innan det var det ca 7-8ggr (ovan). Hoppas att detta kommer att hjälpa och göra att jag slipper detta snart.

Efter att jag hade käkat frulle och gjort mig i ordning så åkte jag och hämtade kusinernas Bella och Julia. Julia hade tid hos tandläkaren kl 11.00 så jag tog med dem dit.

När de var klara så blev de hämtade av sin mormar och själv så gick jag lite på stan. Hade tid för att sätta in nytt löshår kl 12.00 idag men hon ríngde och sköt upp det tills imorgon. Så jag får vara korthårig en dag till....men det ska jag väl klara ;) Får ju en massa komplimanger, konstigt nog...alla tycker att jag ska ha bara mitt egna hår och min egen frisyr och längd, men själv så hatar jag det!

Gick in på Lindex och gjorde lite reafynd till bebisen och till mig själv blev det ett par fjäderörhängen och nya leggins.



Vita leggins/byxor + en body med stjärnor samt en body med ett tryck på gruppen "Kiss".

 ¨

Fick sedan lunch och fikasällskap av Lotta, vi gick till krokanen och åt varsin kycklingburgare med mangodressing och avslutade med en tobleronemazarin. Som alltid när vi ses så har vi en massa att prata om och tiden bara springer iväg. Och klockan 14.45 var det dags för mig att åka vidare. Tack Lotta för en trevlig eftermiddag!

Har tid hos Jennie kl 15.00 för att få nya snygga semesternaglar =)
Så här blev de den här gången....rosa/vitt och silverglitter. Mycket snyggt tycker jag ;)



På vägen hem stannade jag på Coop och handlade en massa gott ur deras delikatesschark som fick bli dagens middag.
Magnus och pappa satt hemma i soffan och tittade på fotboll när jag kom hem. Och efter att vi hade ätit så åkte de in till stan för att titta på fotbollsmatchen mellan Sverige - England på storbilds-tv.


 

 

Hårbekymmer

Kategori:Allmänt

Torsdagen den 14/6-2012

Lyckades få en tid för att färga min utväxt idag hos frissan. Tyvärr inte hos någon utav dem jag brukar gå hos, utan jag fick snällt våga prova en annan tjej om jag ville få detta fixat innan semestern. Men hon skulle vara duktig osv sa de när jag ringde och bokade.

Klockan 09.15 var det dags för mig att bli lite sommarfräsch....2.5 timme senare så går jag där ifrån och tycker att det ser rätt bra ut förutom att stylingen hade kunnat varit bättre. Plus att jag är lite besviken över att få betala 1.100:- för en lärling (en tjej som tog studenten i mån).
När jag kommer till jobbet och går in på toaletten och ser mig själv så blir jag så förbannad. Jag är alldeles guldblond i hårbotten. Såg frissan inte detta? Hon som ser mitt hår/huvud från alla håll??
Rådfrågade med mina kollegor och de höll med, så jag ringde upp frissan och krävde att de skulle göra om detta ikväll. Vilket de också gjorde, så klockan 17.00 var jag på plats i frisörstolen igen =( orka!!!! Och det kom en annan frisör och penslade på blekning ännu en gång.....och ytterligare 1.5 tim senare så är jag äntligen platinablond över hela håret och livet känns lite lättare =)

Blir bara lite besviken på salongen (ett ställe dit jag gått sen jag var 14 år), att de inte har bättre koll på sina lärlingar (att de borde gå och stämma av, hålla lite koll, göra en sista koll innan styling osv). Och sen att de har mage att ta samma pris som de själva tar som är erfarna frisörer sen många år tillbaka.
Skärpning!!!!

Idag fick det bli hämtmat för vår del, orkade inte ställa mig och laga mat efter 4 tim hos frissan och 4 tim på jobbet. Tittade på lite fotboll och surfade runt på nätet innan det var dags att krypa ner i sängen vid 21.30...vi var så trötta.

Blodsockerprov

Kategori:Allmänt

Senare under dagen när vi kommit hem igen så var det dags för nästa besök som var hos barnmorskan. Sist jag var där så låg mitt socker lite väl högt (8.5). Och det är ju inte bra, jag vill ju inte drabbas av graviditetsdiabetes.
Så jag bestämde mig för att utsluta sånt som det är mycket socker i och som jag dricker och äter dagligen. Har ju tex börjat dricka ca 1 l mjölk varje dag (gjorde jag inte när jag inte var gravid), och i mjölk har vi en massa socker, samt att dra ner på fruktsocker, så nu äter jag max 3 frukter per dag (innan så åt jag frukt så fort jag blev sugen på någonting annat) och självklart äta mindre fikabröd, godis mm.

Och den här gången låg mitt socker på 3.4...vilket nästan var lite för lågt =) men hellre det än för högt. Så jag lyckades! Känns verkligen jättebra. Nu ska jag fortsätta att vara så här duktig resten av tiden så jag och bebben mår bra.

När jag kom hem fick jag besök av min vän Helena, vi tog en fika och snackade en massa skit i vanlig ordning =) Planerade lite inför våra sthlmsdagar....

Karpaltunnelsyndrom och gravid

Kategori:I väntans tider

Onsdagen den 13/6-2012

Har fått en remiss av min läkare till en arbetsterapeut som är expert på händer i Gävle.
Så klockan 07.20 så hämtade jag upp pappa som var snäll och följde med mig dit. Klockan 08.45 hade jag fått tid, så det blev en tidig morgon.
Hon gjorde lite olika tester och frågade mig en massa saker och kom då fram till att jag har någont som heter "karpaltunnelsyndrom". Vilket man tydligen kan få när man är gravid och samlar på sig vätska.
Fick handskar som påminner om stödstrumpor samt skenor som jag ska prova att sova med, eftersom det är på natten som det är värst och mina domningar kommer.
Håller tummarna på att detta ska fungera och bli bättre, för i värsta fall så kan man behöva operera detta. Och det vill jag verkligen inte!!!

Om Karpaltunnelsyndrom:

Det är vanligt att man får stickningar och domningar i fingrarna, framför allt på natten. Om besvären känns i tummen, pekfingret, långfingret och eventuellt ringfingret kan det vara karpaltunnelsyndrom, som är vanligt men sällan allvarligt.

Karpaltunneln är en kanal som bildas mellan flera ben och ett kraftigt ledband i handloven. Genom den går en viktig nerv och senor till fingrarnas muskler. Karpaltunnelsyndrom orsakas av att utrymmet minskat och nerven och senorna kommit i kläm. Om trycket är kraftigt eller långvarigt kan nerven skadas. Karpaltunnelsyndrom kan innebära ett hinder i vardagen, om man får nedsatt känsel, får ont eller blir fumlig.

Om man är gravid eller har ett arbete med upprepande handrörelser där man använder mycket kraft i handen, ökar risken att man får karpaltunnelsyndrom. Besvären är vanligare hos kvinnor än hos män, och vanligast i medelåldern.

Besvären kan ibland vara tecken på andra sjukdomar, till exempel minskad hormonproduktion från sköldkörteln.

Vanligt hos gravida

Hos gravida kvinnor är karpaltunnelsyndrom relativt vanligt, främst från sjätte graviditetsmånaden och framåt. Orsaken är de hormonförändringar som man får under graviditeten. Obalansen i hormonerna påverkar kroppens vätskebalans och kan göra att det samlas mer vätska i kroppens vävnader. Det kan i sin tur orsaka tryck på nerven.
Symtomen är också vanligare om man har ledgångsreumatism eller minskad hormonproduktion från sköldkörteln, hypothyreos.

Ännu en sömnlös natt

Kategori:Baby shopping

Tisdagen den 12/6-2012

Ännu en sömnlös natt, har väl klivit upp en gång i timmen för att jag varit kissnödig plus att mina händer känns som bly (får domningar så att jag knappt känner mina händer/fingrar). Och detta stör verkligen min sömn, inte konstigt att man är trött jämt. Och bättre lär det väl inte bli ;) hade ju gärna vilat upp mig innan. Hoppas det vänder snart så även jag får sova gott om nätterna innan det är dags för vårt ♥ att hålla mig uppe om nätterna.

Idag ska jag in och jobba mellan 12-15, hoppas att timmarna går fort så jag får hem och vila.

Har nu fått i mig lite frukost men sitter här framför datorn och gäspar så tårarna sprutar. Ska börja göra mig i ordning och ska även hinna med att laga lite lunch åt både mig och Magnus innan det är dags att åka och jobba. ´
Hittade lite kläder till vårt ♥ igår som jag gärna skulle vilja ha.



 

Ny bok till samlingen

Kategori:Allmänt

Åkte ner till stan strax efter 14.00 och kl 15.00 dök semesterfiraren Helena upp och gjorde mig sällskap. Vi tog en snabb fika på Nk innan det var dags för mig att gå och jobba i några timmar.
Det märks att det börjar bli tyngre och tyngre att jobba nu. Även om jag bara jobbade ca 4 tim idag så började jag få ont i mina stackars fogar redan efter 2 tim och så ska man gå och ha ont i 2 tim till =( Plus att jag alltid av någon konstig anledning får halsbränna när jag jobbar.

Stannade och handlade på vägen hem. De hade sommarpriser på sommarpocket så då passade jag på att köpa "Två gånger är en vana" av Denise Rudberg.



Hemma så satt Magnus redan bänkad framför tv´n och títtade på fotboll. Värmde lite mat och satte oss åter igen framför fotbollen, snart spelar ju Sverige =)

Gick ju så där för Sverige tyvärr, det var bara kung Zlatan som lyckades sätta ett mål. Ikväll så sög de verkligen det svenska landslaget, pinsamt!
2-1 till Ukraina.

En ny vecka

Kategori:Allmänt

Måndagen den 11/6-2012

Då var det måndag igen, en ny arbetsvecka men snart så får jag äntligen semester. Endast 4 arbetspass kvar och jag hoppas att de kommer att gå fort för nu vill jag vara ledig. Hade ju varit ännu bättre om vädret ville bli bättre tills dess, jag vill ha sol, värme och badväder =)

Idag är det alldeles grått och trist ute, regnet verkligen hänger i luften. En dag då jag helst inte velat gå utanför dörren, men har inte så mycket att välja på. Ska snart åka in till stan och uträtta lite saker innan det är dags att jobba några timmar.

Sen blir det att skynda sig hem, mysa ner mig i soffan med Magnus och vänta på att fotbollen ska börja. Idag ska nämligen Sverige spela =) Sverige - Ukraina.
Hejja Sverige!

Orkeslös och trött

Kategori:Allmänt

Söndagen den 10/6-2012

Tänk att det redan är tionde juni, snart midsommar och allt och än har vi inte fått någon värme. Vart är sommaren?
Började dagen med en stadig frulle bestående av scrambled egg, american pancakes, fil/flingor, juice mm. För att orka med dagen.

Hjälpte sedan Magnus med att tvätta bilen =) Känner mig så duktig. Men sen blev jag så trött och orkeslös så efter att vi hade fikat så kröp jag ner i sängen igen.

Idag är en sån där jobbig dag igen, en dag då jag inte orkar något, känner mig helt slut, matt och bara blä! Och då är det lika bra att lyssna på kroppen och gå och lägga sig.
Vilade i ca 2 tim....välbehövligt och skönt =)
När det var dags att käka lunch så bröt jag ihop och tårarna sprutade på mig, en blandning av hormoner och utmattning...

Vid 17-tiden åkte vi hem till mamma och pappa som skulle bjuda på grillat. Det fanns en massa gott och till efterrätt hade pappa gjort en supergod och knäckig rabarber och jordgubbspaj, mums!
Började att titta på första halvlek i fotbollen men i pausen så skyndade vi oss hem. Kröp ner i soffan och Magnus tittade på fotboll medans jag läste. Inte många sidor kvar nu, vad ska jag läsa sen då?

Misslyckad efterrätt

Kategori:Recept

Lördagen den 9/6-2012

Lördag och jag är ledig (både lör och sön), känns skönt. Vaknade klockan 08.00, då var det dags för frukost.
Sedan så väntade målning och ännu mera målning. Nu börjar vi nästan bli klara med panelen (grundad + målad 2 grr).



När jag inte kunde hjälpa till något mer ute så gick jag in och städade, tvättade mm. Och vid 17-tiden fick vi besök av mamma och pappa. Vi hade bjudit över dem på middag ikväll och eftersom vädret är så fint så fick det bli grillat idag igen.





Provade en ny variant av potatis, gratinerade dem i ugnen med prästost och färska örter...Mmmm så goda de blev.



Tur att jag hade svårt att bestämma mig när jag skulle göra efterrätt, så det fick bli två stycken. Och tur var väl det. För min citron/lime pannacotta med färska hallon och limesocker blev ingen höjdare tyvärr, alldeles för osöt...bläää!



Tur att det fanns ett alternativ, en underbar chokladig kladdkaka med daimgrädde...Mmm Mums!



När mamma och pappa hade åkt så var det fotboll på tv´n som Magnus skulle se, så då fick jag fotmassage medans jag läste.

Grill och filmkväll

Kategori:Filmtips

Fredagen den 8/11-2012

När jag hade slutat jobba kl 15.00 så åkte jag förbi Kvantum och handlade mat till middagen ikväll. Eftersom solen skiner och det är varmt och skönt ute så tänkte vi passa på att grilla.



Jag gjorde en egen potatissallad och tzatziki som vi åt tillsammans med grillad fläskfilé, majskolv, nybakat bröd, oliver, bea, sallad mm.

När vi hade ätit klart så målade vi lite på baksidan på grunden och bestämde oss för att det kommer att bli en svart grund. Den grå som vi hade provat innan blev inte alls bra.

 

Sedan väntade soffan, jordgubbar, vindruvor och min bok.



Senare på kvällen så tittade vi på film, vi såg "En gång i Phuket".



Om filmen:
När karriärcoachen Sven får reda på att hans gamle klasskamrat Johan misslyckas med ett BASE-jump från Kaknästornet bestämmer han sig för att vardagsvägra . Han säger upp sig från jobbet och drar till Thailand med intentionen att skriva en bok, men på plats trasslar han in sig i en kärlekstriangel.

Så tyckte jag:
En rolig och charmig film som påminner om "Sommaren med Göran". En feelgood film som bjöd på en hel del skratt.

+++

Ny hårvård

Kategori:Skönhet

Julias (min vän/kollega/lärling på Åhléns), mamma är frisör. Och hon hade tagit med sig ett paket till mig igår med shampoo, balsam och hårolja från märket REF.
Spännande....Älskar att prova nya saker =)





Åtekommer med åsikter, vad jag tycker om produkterna.

Gravid vecka 26

Kategori:I väntans tider

Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

 Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

 Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

 Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

 Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.

Jag

Jag kan verkligen känna min livmoder om jag trycker på magen (nästan så jag mår illa om jag trycker hårt). Känns som om jag svalt en fotboll ;) Det är full fart på vår lille och sparkar mm börjar bli mer och mer tydliga, häftigt att man ibland kan se som kickar/vågor på magen.
Hade fått en fläck på klänningen i brösthöjd igår, det visade sig vara en mjölkfläck =( läskigt....(gått igenom både bh och klänning).
Fick min första riktigt sammandragning idag fre 8/6-2012 på jobbet, magen blev stenhård och jag visste inte vad jag skulle göra (kunde knappt gå el böja mig, lite smått obehagligt).
Nu är det ca 14 veckor kvar, oj vad tiden går fort...snart får vi äntligen träffa vårt ♥

Middag på Condis

Kategori:Allmänt

När vi hade kollat klart på balen och träffat alla vi kände så åkte vi hem. Jag tyckte att vi skulle åka till Järvsö och käka och frågade om Helena och Kris ville hänga på och de ville de. Åkte vid 19-tiden då det fortfarande var varmt och soligt, men när vi kom dit blev det kallt så vi satte oss inne i stället.
Fick vänta ovanligt länge på maten, så här lång tid brukar det inte ta......och vi som var så hungriga!!!!

Vitlöksbröd



Jag åt en pasta carbonara, riktigt god, mums!



Magnus hade redan ätit när jag kom hem så han tog en kaffe och en brie/salami smörgås



Tack Helena och Kris för en trevlig kväll, det gör vi om snart igen =)

När vi kom hem så spelade Magnus lite tv-spel medans jag läste några sidor ur min nya bok "Stockholm rosé". Sedan så somnade vi båda direkt....trötta efter en lång dag, men snart är det helg.

Studenbal 2012

Kategori:Sminkjobb

Torsdagen den 7/6-2012

Då är det dagen som så många har väntat på, idag är det studentbal i stan.
Jag som är ledig har tagit på mig att sminka 4 st tjejer + att 2 st av dem ska ha håruppsättning också.

Klockan 09.30 så dök två nervösa och förväntansfulla tjejer upp (Linnea och Emelie). Satte igång med håret på dem först och sedan make up. Hade planerat in 2 tim per tjej, men jag var klar med dem redan kl 12.30 =)
Och då kom nästa tjej, Anna som bara skulle ha make up och när jag var klar med henne kom sista tjejen, lilla Jullan. Strax efter kl 14.00 var jag klar för dagen och fick äntligen pusta ut och sätta mig ner. Min kära vän Helena som hade varit mitt sällskap hela dagen hade varit så söt och köpt hem lite lunch till oss. Som vi satte oss ute i solen och mumsade i oss när jobben var klar ;) Tack vännen!

Fick sedan besök av Fia och hennes kille så vi gjorde sällskap med dem ner till Scandic för att titta på alla. Se alla tjejers snygga klänningar, frisyrer, sminkningar mm ;) Så roligt att se.

Emelie redo för en av hennes underbaraste dagar i livet, studentbalen...ett minne för livet.
Själv så är det 10 år sedan jag stod i samma hall (mamma och pappas hall) och poserade inför kameran ;) Tiden går fort....alldeles för fort i bland.



Linnea och Emelie anländer till hotell Scandic.



Snygga tjejer.



Söta Anna.



Underbara Julia som var såååå vacker.....





Julia och hennes Totte.



Hoppas alla studenter passar på att njuta av denna dagen, den kommer aldrig igen. Nu börjar allvaret!

Sveriges nationaldag

Kategori:Allmänt

Onsdagen den 6/6-2012

Godmorgon Sverige! Idag är det Sveriges nationaldag/svenska flaggans dag och jag är ledig.

Såg på min baby app att det är 100 dagar kvar idag tills det är dags för vårt ♥ att komma till världen. Dagarna/veckorna går så fort, tiden bara rinner iväg. Tycker inte att det var så länge sedan vi fick reda på att vi väntade bebis.

Idag sov vi till 08.30 men jag hade gärna sovit längre. Kankse får ta en powernap vid lunch i stället. Känner mig sååå trött idag. Höll nästan på att somna vid frukostbordet =( Har ingen energi, känner mig bara orkeslös och utmattad.

Magnus har satt igång gräsklipparen och själv så ska jag väl börja städa lite. Göra lite nytta innan man får softa och bara vara.

Vid 12-tiden så åkte jag och Magnus och hämtade mamma så åkte vi till Lilla K trädgårdscafé för att äta/fika.
Mamma och jag åt mat medans Magnus som redan hade käkat hemma, tog en fika.







Stannade och handlade på vägen hem och sen när vi kom hem så var jag tvungen att gå och lägga mig. Sov/vilade i ca 2 tim, välbehövligt och skönt.
Var fortfarande helt slut när jag klev upp. Lagade tacos tillsammans med Magnus och när vi skulle till och äta så kom tårarna....Grät av både utmattning, tröthet och mina hormoner som stökar. Kände inte alls för att äta tacos heller, så det fick bli fil med flingor till middag (min nya favvo som Magnus säger).

Fotboll och film-kväll

Kategori:Filmtips

Trodde att jag började jobba kl 11.00 idag, men hade tydligen tittat fel och började inte för än kl 12.00 =)
Men eftersom jag redan satt i bilen på väg in till stan så var det ingen idé att vända. I stället så passade jag på att åka förbi Colorama och hämta våra tapeter som hade kommit. På vägen dit så stoppade polisen mig =) Fick visa körkort och blåsa (alkohol kontroll).

När jag kom till jobbet så hade vår underbara lärling/kollega/vän Julia bakat en rabarber och hallonpaj som hon bjöd på då det är hennes sista dag hos oss (som lärling).
Det var en riktigt skön och bra dag på jobbet, mer sånt. Och innan jag slutade så var det dags för fika igen, för då hade Julias lärare varit förbi med en tårta som tack för dessa år.

Körde hem Julia efter jobbet och sen åkte jah hem och hämtade Magnus och så ner till stan igen för att äta middag hos mamma och pappa. De bjöd på en massa småplock, vilket jag tycker om (allt utom sill).

När vi kom hem så väntade soffan och fotboll, Sverige mot Serbien.
Och Sverige vann ju så klart plus att Zlatan satte en straff =)

Avslutade hela kvällen med att titta på nya "Varg Veum - De döda har det bra".




Om filmen:
Varg Veum blir vittne när en ung asylsökande flicka dör framför ögonen på honom. Men var det olycka, eller blev hon mördad som en varning till de andra flickorna? Tillsammans upptäcker Varg och Karin att den döda flickan var inblandad i en verksamhet där unga asylsökande flickor blir cyniskt utnyttjade. Tiden är knapp, och Varg måste hitta personen som ligger bakom innan fler unga flickor mister livet.

Så tyckte jag:
Alltid lika bra och spännande. Bra handling. Mycket sevärd.

++++

Morgontrött och dålig sömn

Kategori:Allmänt

Tisdagen den 5/6-2012

Godmorgon tisdag....Ännu en jobbig natt! Igår kväll så kunde jag inte somna, koppla av för att vårt lilla ♥ bara höll igång hela tiden. Vände och vred på sig, gav mig en knytnäve och spark hit och dit.
Men när jag äntligen lyckades somna vid 00.30 så fick jag sova rätt gott fram till morgonkvisten. Vaknade vid 06.30 när Magnus kliver upp, av att jag inte kan andas (allting trycker verkligen på just nu). Fick sätta mig upp, dricka vatten och ta nässpray och skaka liv i mina stackars händer/fingrar som domnar bort.
Hade gärna somnat om men det var ingen idé, så det var bara att kliva upp. Se hur pigg jag kommer att vara idag ;)

Ska jobba mellan 11-15.30 sen blir det hem och lägga sig på soffan och vila. Tror att det är fotboll på tv`n ikväll, vilket innebär fotmassage för mig ;)

Ny vecka.....

Kategori:Allmänt

Måndag den 4/6-2012

Då var det måndag igen och en ny vecka. Ute är det grått och trist väder i vanlig ordning, när ska sommaren komma?
Nu har jag bara ca 2 veckor kvar innan jag går på semester och då vill jag njuta av sol och värme.
Den här veckan jobbar jag mån, tis och fre på Åhléns och på tor är det dags att göra en massa studenter snygga till balen. Känns som en rätt skön vecka =)

Nu ska jag passa på att göra lite nytta här hemma, byta sängkläder, tvätta mm innan älsklingen kommer hem och gör mig sällskap för lunch innan det är dags att åka och jobba.

Ojojoj vad vårt ♥ busar runt i magen just nu. Vrider och vänder på sig hela tiden, ger mig en spark/knytnäve lite då och då. Trycker på kissblåsan så jag känner mig konstant kissnödig. Känner mest av den då jag pratar och äter, tror kanske att den gillar att höra min röst ;)

Jobbtimmarna rullade på rätt bra och när jag slutade så köpte jag med mig en sallad och åkte hem till Helena och hälsade på. Eftersom Magnus inte var hemma, han och pappa var och köpte ett solarie som vi ska ställa i gymet.

Fick ett paket från Ellos idag, med sängkläder och en overall som jag beställde för några veckor sedan.



Shopping i regnvädret

Kategori:Baby shopping

Söndagen den 3/6-2012

Idag så sov vi båda två till klockan 09.00, vilket inte händer så ofta nu för tiden.
Idag ville Magnus ha lite lyxfrulle till frukost, så jag ställde mig och gräddade american pancakes, stekte scrambled egg, skar upp vattenmelon mm. Så njöt av en riktigt härlig söndagfrukost.



Kände att det sög lite i shoppingtarmen när vi hade ätit klart och frågade Magnus om vi inte skulle ta och åka till Valbo/Gävle och bränna lite pengar. Ute så öste regnet ner och det var blåsigt och kallt så vi kunde ändå inte göra något ute idag. Så vi gjorde oss i ordning och vid 10.30 satt vi i bilen påväg =)

Var in på Jula och Biltema för att köpa lite "grabbprylar" först och sedan in på "Barnens hus" där vi köpte 2 st pyjamaser + 1 body samt en spöket Laban figur att hänga i vagnen. Det är ju så roligt att shoppa till vårt ♥ skulle kunna handla allt, tur att jag har någon som stoppar mig ;)







Passade på att käka lunch inne på Ikea, jag åt kotlettrad och Magnus åt köttbullar =) Gissa om det var mycket folk där, kändes som om halva Bollnäs och Gävle var där och tröstshoppade en regnig dag som denna.



Gick i några butiker i gallerian sen, jag köpte en neonrosa tunika och ett iphonefodral i neonrosa =)



Magnus köpte ett par nya vita, snygga och fräscha sneakers samt ett par vita Nike shorts.
Avslutade den långa shoppingdagen med en glasspause på ett café, vila fötterna lite och titta på lite folk.

När vi kom hem så lagade vi hemmagjorda hamburgare och strips. Sedan bänkade vi oss framför soffan och tittade på "Big Brother finalen".
Grattis till Hanna J som vann!!!!!

Pizza och filmkväll

Kategori:Filmtips

Innan vi slutade idag så stod jag och Kristina och pratade om vad man skulle laga till middag. Hon kom på den bra ideén att vad skönt att åka på Take Off och sätta sig ner där och käka en pizza. Sagt och gjort så fick det bli så =) Helena hade varit inne och handlat hos mig tidigare följde med på Kvantum och handlade lite först. Lite gott till kvällen ;) det är ju ändå lördag. Frågade om hon och Kris ville följa med, men det passade inte den här gången. Åkte hem och hämtade Magnus sen åkte vi till Take Off och beställde in en varsin pizza. Skönt att komma bort en stund, sitta någon annan stans och äta och bli serverad.



När vi kom hem så tände Magnus en brasa. Det är ju så kallt nu och det är juni, helt otroligt. Kröp ner i soffan med en massa filtar och tittade på film.
Vi såg "The descendants" och "Safe house".



Om filmen:
Matt Kings liv passerat obemärkt för andra och för honom själv. När hans fru råkar ut för en olycka utanför Waikiki tvingas Matt omvärdera sitt liv, ta en mer aktiv roll i sina döttrars uppväxt och besluta hur han ska göra med den bit land familjen ärvt från Hawaiianska kungligheter och missionärer.

Så tyckte jag:
En mycket rörande, bra och gripande film. Bra skådespelare och bra handling,. Bjöd på en del tårar. Helt klart sevärd.

+++



Om filmen:

Tobin Frost har undvikit att åka fast i nästan ett decennium. Tidigare var han av de bästa agenterna som CIA haft, nu överför han istället tillgångar och säljer underrättelseinformation till vem som helst med pengar. Från handel med Nordkorea till stöd åt terroristceller – den skada han orsakat USA går inte att mäta. Nu är han tillbaka och han bär på en hemlighet.

Så tyckte jag:
Bästa action/thrillern som jag sett på länge. Tycker alltid Denzel Washington gör bra filmer. Spännande från början till slut, blev riktigt nervös ibland.

++++

 

En regnig lördag

Kategori:Boktips

Lördagen den 2/6-2012

Godmorgon....Här hemma så öser regnet ner och det blåser kalla vindar. En dag som jag egentligen inte hade velat gå utanför dörren, utan bara myst ner mig under en filt i soffan tillsammans med älsklingen.
Får ta det ikväll efter att jag har slutat jobba. Ska in och göra 4.5 tim på Åhléns innan jag får mysa här hemma.

Köpte hem nya tidningen av "Vi föräldrar - gravid" och lite smågottis till myskvällen framför tv´n.



Läste ut nya boken "Den sista akten" av Mari Jungstedt här om dagen.



Om boken:

När den omstridda debattredaktören på en av Sveriges största dagstidningar, Erika Malm, hittas mördad på ett hotellrum i Visby väcker dådet stor uppståndelse. Mordet sker mitt under den myllrande Almedalsveckan. Utredningen pekar åt olika håll; ett hotbrev från nynazister, ett mystiskt besök på Romateatern och spår av en hemlig älskare.

Kriminalkommissarie Anders Knutas och kollegan Karin Jacobsson tar sig an fallet. Men inte bara utredningen vållar de båda poliserna huvudbry. Vad ska de göra åt den kärlek som börjat spira mellan dem?

Journalisten Johan Berg är polisen hack i häl samtidigt som han försöker lappa ihop vardagen efter tragedin som drabbat hans familj.

Under tiden rör sig en gärningsman i kulisserna. Någon som själv vill avgöra slutet på den sista akten.

Så tyckte jag:

Som jag har längtat efter den här boken, det gör jag varje gång få jag läst ut en bok av Jungstedt. Hon skriver så att man blir helt fast i handlingen och inte vill lägga ifrån sig boken. Bara en sida till ;)
Hon skriver också så bra att man spelar upp allting i huvudet som om det vore en film och sånt gillar jag.
Måste läsas!

+++++

Undra vad jag ska börja läsa nu? Någon som har något bra tips?

Babysitter till ♥

Kategori:Baby shopping

Något som man mer behöver är väl en babysitter. Tycker att de här modellerna är fina =) Tror att det lutar åt att vi kommer att köpa den med Laban, den ser mysigast ut. De andra är kanske snyggare men nu ska ju inte detta vara en inredningsdetalj till hemmet utan någon mysigt och bekvämt för ♥







Någon som har erfarenhet av någon av dessa får gärna kommentera =) Tacksam för alla tips som jag kan få!

Babygym till ♥

Kategori:Baby shopping

Idag tänkte jag och Magnus beställa hem ett babygym.
Funderar på någon av dessa:




Tror att det kommer att bli Mumin babygym, tycker att den är så söt och gullig. Och mumintrollen är ju så söta =)
Känns skönt att beställa lite saker då och då så att vi inte har allting kvar i slutet av sommaren och det börjar närma sig för vår bebis att komma.
Så nu har vi kunnat bockat av, spjälsäng, skötbädd och bilbarnstol.

1 juni

Kategori:Allmänt

Fredagen den 1/6-2012

Då var det äntligen 1 juni men vart är sommaren och värmen? Här skiner solen idag, men det är bara 7 grader ute och blåser kallt.
Idag känner jag mig lite piggare och tur är väl det då jag ska jobba i några timmar idag.
Vid 12.00 kommer älsklingen hem och käkar lunch och sedan ska jag åka in till stan innan jag börjar jobba. Ska bla hinna med att gå på banken, mm.

Ikväll är det Let´s dance final, undrar vem som vinner, Anton eller Molly?



När jag hade slutat på kvällen vid 19.00 så kom Magnus och hämtade mig så åkte vi hem till mamma och pappa. De bjöd på thaigryta till middag och sedan avslutade vi med svenska jordgubbar med vaniljglass =)
Vi stannade kvar och tittade på Let´s Dance finalen. Spännande, de var ju så duktiga båda två.
Spelar ingen roll vem utav dem som vinner, båda är värdiga vinnare.
Men nu var det ju Anton som vann, Grattis till honom!!!

Gravid vecka 25

Kategori:I väntans tider

Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

 Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

 Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

 Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

 Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.

Jag

Stämmer nog rätt bra att livmodern är stor som en fotboll, för min mage börjar se mer och mer ut som en fotboll ;)
Bebisen är i full gång till och från om dagarna, får ordentliga sparkar och slag i magen. Det har t.o.m. börjat synas utanpå magen att det rör sig ;) så gulligt! Magen hoppar och vibrerar av alla rörelser =)

Lyssnade på bebisen hjärta i veckan och det slog alldeles perfekt, 145 slag/min och min livmoder växte också perfekt så det känns skönt att höra. 7 kg har jag tydligen lagt på mig och mer kommer det väl att bli (inte mer än nödvändigt hoppas jag).
Känns mycket skönt att det snart är semester och att man ska få vara ledig och kunna njuta av detta lite mer.

Sminkkurs för hälsocentralen

Kategori:Sminkjobb

Torsdagen den 31/5-2012

Äntligen sista dagen på den här månaden, tycker att maj månad har varit väldigt lång.

Blev väckt strax innan kl 08.00 då budkillen från DHL ringde, de skulle komma och leverera barnsängen som vi har beställt.

Satte mig lite framför datorn och surfade runt medans jag käkade frukost men kände att jag inte var så pigg. Känner mig ovanligt trött och slut idag, så vid 09.30 kröp jag ner i sängen igen.
Sov till 11.00 då der var dags att fixa i ordning lite lunch tills älsklingen kommer hem och gör mig sällskap.
Det fick bli fetaostgratinerad laxfilé med potatis och kall örtsås. Efter att vi ätit så kröp vi ner i sängen och myste lite innan det var dags för Magnus att åka och jobba i några tim igen. Själv så låg jag kvar, somnade om igen och sov till 14.30.

Nu får det vara nog, upp och hopppa Linda!



Gjorde mig i ordning och lagade i ordning middag tills Magnus kom hem vid 16-tiden.
Klockan 17.00 åkte jag ner till Magnus jobb, hälsocentralen där jag skulle hålla i en sminkkurs för hans kollegor.
De var mycket trevliga och gulliga kollegor han har Magnus. Förstår att han trivs med dem =)
Jag sminkade 2 st, gjorde en dag och en kvälls make up.
De verkade mycket nöjda och glada efter kursen och tyckte att de hade lärt sig massor, fått lite nya ideér och en massa inspiration =)

När jag kom hem så blev det lite vattenmelon och softa framför tv´n. Vi hade spelat in "Arga snickaren" och "Kniven mot strupen" på boxen då det var fotboll på tv´n igår då detta sändes. Tittade på det och sedan väntade sängen......

 

Igår var första gången både jag och älsklingen såg att det rörde sig i magen (utanpå) =) Så häftigt! Fick en spark el en knytnäve rakt i magen så att magen studsade till ;) vårt ♥
Kanske börjar det bli trångt...för det är ganska livligt i magen just nu och speciellt när jag pratar.