En blondins dagbok

Våren som försvann

Kategori:Allmänt

Lördagen den 31/3-2012

Somnade direkt när jag gick och la mig igår, så det var nog bra att jag höll mig vaken till klockan tolv.
Sen så har jag faktiskt sovit riktigt bra hela natten, vaknat några få gånger men lyckats somna om.
Sov till strax innan 09.00 =)

Ute så har våren vänt och det har kommit lite snö och är minusgrader. Varför? Det ska ju vara vår nu =)

Nu sitter jag och käkar frulle efter att ha duschat. Sedan är det dags att bege sig till jobbet och jobba i några timmar. Känner inte alls för det idag.....Skönt att jag får vara ledig hela nästa helg när det är påsk.

Magnus är på väg hem igen, känns skönt. Slipper jag sova ensam i natt igen ;)

Ha en bra lördag allihopa.....

Sova ensam

Kategori:All about me

Fredagen den 30/3-2012

Stackars Magnus som var tvungen att kliva upp kl 05.50 i morse. För att vid kl 06.30 infinna sig hemma hos pappa. Sedan bar det av vidare till Skavsta och sedan Tyskland för deras del. Själv så sov jag till kl 08.00, hade gärna sovit längre med tanke på att natten har varit hemsk. Har drömt mardrömmar, haft ont i svanken och höfterna....Vet inte hur jag ska ligga för att få sova bekvämt?! Jobbigt är det i allafall.....

Åkte in till jobbet vid 11.30 för att hinna stoppa lite lunch i magen innan det var dags att börja jobba kl 12.00.
Trodde att det skulle vara fullt upp idag när det är fredag och folk har fått lön, men så blev det inte.
När vi stängde vid 19 så åkte jag och hämtade mamma så åkte vi till Restaurang "Take Off".
Mamma åt en nachotallrik och jag åt en avokadosallad med skagenröra.

När jag kom hem så satte jag mig framför datorn och kollade runt lite. Snart dags att gå och sova. Känns så där med tanke på att jag ska sova själv. Vilket jag inte tycker om, mörkrädd som jag är.
Saknar min älskling redan, kom hem och gör mig sällskap i sängen.
Kan jag inte somna får jag väl åka hem till mamma =)

Tjejkväll på Villa Vanilj

Kategori:Sminkjobb

Torsdagen den 29/3-2012

Idag är jag också ledig, ledig från Åhléns i allafall. Men ikväll ska jag sminka på "Villa Vanilj/Bad Habit" på deras tjejkväll.
Har inte gjort mycket nytta idag, dammsög övervåningen, bytte sängkläder, packade sminkbagen och lagat lite mat. That´s it!

Åkte ner till stan vid 17.30 för att packa upp allting och göra i ordning min sminkstation. Och klockan 18.00 så dök alla inbjudna gäster upp. Och gissa om det var populärt och uppskattat att jag var där och sminkade. Sminkade ett flertal av gästerna och alla verkade supernöjda.
Under kvällen bjöds det på modevisning, mingel, shopping, skumpa/vin och en massa gott tilltugg. Tiden bara sprang iväg och vips hade det gått tre timmar och trevligt var det.



Kom hem strax innan tio och då blev det en snabb fika med älsklingen innan det var dags att gå och sova. Magnus ska upp tidigt imorgon för att åka till Tyskland med pappa. Själv så har jag sovmorgon, börjar jobba vid 12.00.

Mamma, Pappa, Linda dag i Sundsvall

Kategori:All about me

Onsdagen den 28/3-2012

Klockan 08.30 så hämtade mamma och pappa upp mig för att sedan åka vidare till Sundsvall.
Vi ska ha en Mamma, Pappa, Linda dag =)

Började med att käka frukostbuffé på Ikea, 29:- för fil, flingor, smörgåsar med olika pålägg, korv, köttbullar, bacon, scrambled egg, juice mm.
Det enda jag köpte inne på Ikea var ett lock till micron. Känns inte som att Ikea är min stil längre. De kommer aldrig med något nytt som tilltalar mig längre. Nått kan jag väl hitta någon gång men det är sällan.

Sedan blev det Birsta köpcentrum......
Där har de bh-affären "Change" där jag brukar handla. Idag hade de ett erbjudande, ta två set (bh + trosa) och betala för ett. Så det fick bli min favvo balconette bh i både svart och vit med tillhörande hotpants.
De har en massa bra affärer i Birsta men tydligen hade jag ingen lyckad shoppingdag idag, så jag hittade ingenting.
Kan bero på att jag växer och har svårt att hitta kläder som passar. Och det känns för tidigt att köka saker till bebisen. Vill vänta till ultraljudet är klart.

Efter flera timmar inne i gallerian så var vi värda varsin glass. Så det fick bli årets första kulglass från Sia, mums! En våffla med tre olika glasskulor....



Mamma däremot shoppade en massa...önskade att jag också hade hittat något. Men det kommer väl fler tillfällen =) Sen så finns ju nätet också ;)

Stannade i Hudik på vägen för att käka middag på "Restaurang 49". Där vi var när min vän Helena fyllde år och där kusin Robin är kock.
Smakade lika bra som alltid och det tyckte vi nog alla tre då tallrikarna nästan var renskrapade =)

Har haft en supertrevlig och mysig dag tillsammans med mamma och pappa. Hoppas att vi kommer att göra om detta snart igen.

Baka Baka liten kaka

Kategori:All about me

Måndag den 26/3-2012

Ledig idag igen, känns så där. Har ingenting inplanerat och ingenting att göra, så tråkigt.
Skulle hellre vara ledig på helgerna, i allafall varannan helg. Mitt i veckan är ju så där, speciellt när man inte har något att göra.

Hade tur som fick lunchsällskap av älsklingen efter att jag hade varit iväg och storhandlat. När han åkte och jobbade igen så ställde jag mig vid spisen. Dags att laga mat och göra lunchlådor för hela veckan. Jag gjorde laxbiffar med potatis och örtsås, samt wienerschnitzlar med ärtor, potatis och sås. Gjorde även en härlig och saftig sockerkaka.

 


Recept:

3 ägg
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
75 g smält smör
1 dl mjölk
3 dl mjöl

Gör så här:

Smörj och bröa en form.

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker pösigt

Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och vispa vidare.

Tillsätt mjöl och vispa försiktigt.

Smält smör, häll i mjölken och sedan i med detta i smeten. Vispa till en jämn smet.

Grädda den i nedre delen av ugnen i ca 45 min.

Ät och njut.....


Senare på kvällen när jag precis klivit ur duschen ringde min vän Helena och frågade om jag ville med ut och gå. Och det gjorde jag, under tiden så målade älsklingen om alla dörrar och dörrfoder nere i gillestugan.
Han är så duktig och händig min älskade Magnus.

Efter promenaden så var det skönt att komma in och ta en kopp te tillsammans med den nybakade sockerkakan som riktigt smälte i munnen.

Söndagsmys i Järvsö

Kategori:All about me

Söndagen den 25/3-2012

Idag är jag ledig så då passade jag, Magnus och mamma på att åka till Järvsö. Tog en lunch och en fika på Lill Babs Café.
Jag åt en grekisk smörgås med fetaost, tzatziki och grönsaker. Och till efterrätt så delade jag och Magnus på en stor bit drömrulltårta ;) Mums!











När vi kom hem så gjorde vi lite nytta innan vi satte oss i soffan för att slappa resten av kvällen. Vi tittade bla på filmen "What´s your number".



Om filmen:
Ally Darling har dejtat snart alla sorters killar men aldrig har hittat den rätta. Av rädsla för att bli ensam resten av livet bestämmer hon sig för att ge sina ex en andra chans och söker upp dem en efter en för att ta reda på om drömprinsen egentligen funnits mitt framför näsan på henne hela tiden.

Så tyckte jag:
Rolig och charmig film. Väldigt förutsägbar som alla dessa "kärleks/komedier" brukar vara. Bjöd på en hel del skratt. Helt klart sevärd om man vill ha lätt och småmysig film.

+++

Jag har turen att jag är ledig även imorgon. Känns som om jag har en rätt soft vecka den här veckan. Jobbar tis, fre, lör och sön.

Lundmyr of sweden

Kategori:Baby shopping

Kunde inte hålla mig, fick en rabatt-kupong från Ellos, 40% på valfri vara. Så jag beställde ett gulligt sweatshirt-set från det underbara märket "Lundmyr of Sweden" till vår lille bebis.

Älskar det här märket, så det kommer nog att beställas och köpas en hel del mer till vår lille.



Så sött med detta tryck bak på rumpan....

Köksmatta

Kategori:Inredning

Har länge funderat på att köpa en matta till köket, att ha under köksbordet och stolarna. Vi har högblankt svart golv och det blir lätt repor i det, så en matta måste komma på plats inom en snar framtid.
Det är så svårt att hitta någon snygg matta, som är praktisk, snygg och till bra pris.

Tror att det får bli denna från Pappelina "Svea" i svart.

Afterwork med jobbarkompisarna

Kategori:Kläder/shopping

Lördagen den 24/3-2012

Idag ska jag jobba mellan 12-16. Men innan det så åkte jag och Magnus in till stan, hämtade även upp mamma som ville göra oss sällskap.
Gick i några butiker och jag hittade en enda sak, en blå/vit randig långklänning som jag hoppas kunna ha nytta och användning av i sommar.



Tog sedan en lunch/fika på stan, jag åt en smörgås med kyckling/curry-röra. Sen var det dags för mig att göra mina timmar. När dagen var över så gick jag hem till mamma dit även Magnus kom senare. Käkade lite mat tillsammans med henne, (Pappa är i Tyskland/Sthlm i helgen). Hon bjöd på tacos, jag åt lite då jag visste att vi skulle bli bjuden på mat på afterworken tillsammans med jobbet.

Hämtade upp Julia strax innan 18 sen åkte vi till bowlinghallen där alla på jobbet hade samlats för att umgås lite.
I mitt lag var det jag, Julia och Lotta (skönhetsbruttorna) och vi var jättegrymma. Jag lyckades få strike 3 gånger på rak, helt otroligt, är så stolt över mig själv ;)
När vi var klara så bjöds det på tacobuffé (tacos igen för mig). Vi satt där vid ett långbord hela kvällen och pratade, skrattade och hade mycket trevligt. Hoppas att vi kommer göra om detta el något liknande snart igen. Trevligt och roligt att träffas utanför jobbet ibland.

Skjutsade hem Julia men vi blev sittande kvar i bilen och pratade och vid 22.40 så ringde Magnus och ville hem från festen som han var på så då åkte jag.
När vi kom hem så rostade vi några mackor som vi mumsade i oss innan det var dags att sova, jag var så trött och slocknade direkt.

Frisörbesök på min lediga dag

Kategori:All about me

Onsdagen den 21/3-2012

Idag är jag ledig, så skönt med tanke på gårdagen. Men inte fick jag någon sovmorgon för det, vaknade vid 07.00 och kunde inte somna om. Och bättre blev det ju inte när grannj*veln satte igång motorsgågen vid 07.30. Då var det bara att kliva upp =(

Vid 09-tiden kom pappa och Sune för att kakla om vårat fall i duschen som inte blev så bra sist. Då är det bara att göra om och göra rätt.

Klockan 11.00 hade jag tid hos bästa Sussie på "Salong Donna" för att färga min utväxt. Vilket jag egentligen hade behövt göra för länge sen men har inte haft tid. Men nu äntligen! När jag var klar där så bar det iväg till nästa frissa, till Eva på "Hårfager" för att få mitt nyinköpta löshår intejpat.
Kände mig så nöjd när jag kom ut därifrån, riktigt vårfräsch på skallen igen...i love it!

När Magnus hade slutat jobba så åkte han till verkstaden med pappa för att fixa lite med en bil som vi ska sälja. Själv så satte jag mig på plats i soffan och tittade på tv, "Halv åtta hos mig" och "Sveriges mästerkock".

Började på en ny bok idag, Kristina Ohlssons andra bok "Tusenskönor".



Inventering på jobbet

Kategori:Allmänt

Tisdagen den 20/3-2012

Inför den här dagen har jag haft sjuk ångest. Idag har vi nämligen inventering på jobbet. Vilket är så tråkigt plus att vi börjar klockan 07.00 på morgonen och jobbar till 18 (lång dag).
Otroligt nog så gick timmarna mellan 07-10 (när vi öppnar) väldigt snabbt. Sen fick jag stå i kassan resten av dagen och inventera det som fanns runt omkring.
Men jag var såååå trött när klockan blev 18 och jag äntligen fick gå hem. Det värker i både axlar, rygg, nacke och fötter efter denna dag. Det ska bli skönt att komma hem och slänga sig på soffan och bara slappa resten av kvällen.

Årets första cykeltur

Kategori:Boktips

Söndagen den 18/3-2012

Började dagen med att åka och storhandla och efter det så hämtade vi upp mamma.
Åkte till Lilla K trädgårdscafé för att luncha/fika, det är så mysigt och trevligt där. Försökte även att hitta några fina blommor till våra nya krukor, men hittade tyvärr inga den här gången.

När vi kom hem igen så tog jag och Magnus fram våra cyklar för första gången för i år (för min del i allafall). Cyklade upp till kyrkan för att se hur det såg ut på farmor och farfars grav, och sedan förbi ica för att köpa något gott till kvällens tv-mys.

Gissa om jag kommer att ha ont i rumpan efter dagens cykeltur, dels för att jag är ovan att cykla plus att jag har en väldigt smal och hård sadel.

Läste ut tredje boken av Kristina Appelqvist "Liv i överflöd".



Om boken:

En möhippa som tar en oväntad vändning. En högt uppsatt forskare som hittas död. Anonyma brev med pengar och dikter från döda poeter. Återigen står Västgöta universitet i centrum för en spektakulär mordutredning. Denna gång blir rektor Emma Lundgren indragen i intrigerna kring tillsättningen av en ny chef där den mördade är en av huvudkandidaterna. Kriminalkommissarie Filip Alexandersson försöker först undvika att ta sig an fallet, men som befäl är det svårt att hålla sig helt utanför utredningen när fler mord begås.

Så tyckte jag:

Då jag har sträckläst hennes två andra böcker "Den svarta löparen" och "Den som törstar" så hade jag höga förväntningar även på denna. Men den var minst lika bra, en riktig bladvändare, beroendeframkallande skulle jag vilja säga. På jobbet längtar jag hem till soffan/sängen och att få läsa vidare.
Kan verkligen rekommendera dessa om man som mig älskar deckare och spänning.

++++

Senare på kvällen så tittade vi på filmen "Varg Veum - I mörkret är alla ulver grå".

Varg Veum - I m�rket er alle ulver gr� (2011)
Om filmen:

Varg Veum vaknar av ett dån som skakar hela Bergen. Det visar sig vara ett vapenlager utanför staden som sprängts i luften. Flera personer mister livet, däribland Vargs bästa vän Even som snart blir utpekad som bombmannen. Varg får det dock inte att gå ihop och börjar gräva i vapenindustrins mörka hemligheter. Hans undersökning tar honom till Budapest där han blir inblandad i ett livsfarligt spel i vad som blir hans största och farligaste fall någonsin. Varg inser snart att han tagit sig vatten långt över huvudet när hans flickvän Karin blir nästa offer.

Så tyckte jag:

De satsar mer och mer på dessa filmer, de blir bara bättre och bättre. Den här filmen var en riktigt nagelbitare, sååå spännande. Mycket bra handling, hade gärna sett mer av filmen ;)
Längtar redan efter nästa Varg Veum film.

++++

 

En mysig dag i Gävle

Kategori:Allmänt

Lördgen den 17/3-2012

Magnus vaknade klockan 06.30 och jag klockan 07.00. Undrar om kroppen håller på att ställa sig in på tidiga mornar när lillen har kommit. Kan inte sova lika länge som jag brukade förr när jag var ledig. Eller har det med åldern att göra?
Det som är skönt är att man hinner med en hel del när man kommer upp i bra tid.

Vi käkade frulle och gjorde oss i ordning, sedan satte vi oss i bilen och åkte ner till Gävle.
Tänkte passa på att åka bort när vi båda är lediga och kanske titta på lite barnsaker, typ vagn, bilstol, säng, mm.

Fösrta stoppet blev på Barnens hus men det var lika dåligt det som det i Söderhamn. Det fanns ingenting vi ville ha, inte ens märket på vagnen som vi ville kolla på. Tydligen så måste vi åka till Sthlm el Skövde för att handla det som vi behöver. Tur att vi har gott om tid på oss =)

Åkte sedan in till stan och kikade lite, Gävle är inte heller någon höjdare till shoppingstad. Finns ju ingenting här heller, tråkigt men sant. Magnus köpte 2 st t-shirts och jag en tunika. Vi hittade även 4 st nya krukor till kontoret/blivande barnrummet samt till fönstret där jag gör mig i ordning. Så lite nytt till hemmet kom vi hem med.

Käkade husmanskost till lunch, panerad spätta med kokt potatis och en mumsig sås. Avslutade dagen i Gävle med att ta en fika på ett supermysigt och trevligt café.



Kom hem i bra tid, kändes skönt så att man får hela kvällen hemma. Lagade tacos till middag och sedan blev det mys i soffan resten av kvällen. Tittade på 2 st filmer, " I don´t know how she does it" och "The music never stopped".

Helena 29 år

Kategori:Festligheter

Tisdagen den 6/3-2012

Idag fyller min bästa vän Helena 29 år, grattis till henne!

Det firade vi med att åka till Hudiksvall på kvällen tillsammans med våra pojkvänner. Jag hade bokat bord på restaurang 49´an där min kusin Robin jobbar som kock.

När vi kom dit så hade det strött ut rosblad på vårat bord och Helena som var födelsedagsbarnet blev bjuden på en mindre flaska skumpa dagen till ära.
Det fanns ju så mycket gott att välja på i deras meny, hade velat haft lite av allt ;) "Hungran är i farten"!

Födelsedagsbarnet såg ut att trivas med ett glas skumpa i handen....





Vi tog alla in vitlöksbröd med tzatziki till förrätt, mmmmm sååååå gott det var!



Till varmrätt så tog jag fläskfilé black and white och Magnus tog en plankstek.





Efterrätten blev vi bjuden på av min kusin Robin, så vi tog in varsin blåbärs cheesecake.
Tack för den fantastiska maten Robin, snyggt upplagt, bra service och maten smakade ljuvligt.



Vi hade en riktigt mysig och trevlig kväll, hoppas att vi gör om detta snart igen.

Sminkjobb för tidningen Ljusnan

Kategori:Sminkjobb

Onsdagen den 29/2-2012

Idag ska jag göra en intervju och ett sminkrepotage för tidningen Ljusnan här i Hälsingland. De frågade mig för en vecka sedan om jag ville vara med och själklart så tackade jag ja till det.
När jag kom på plats så började jag med att plocka upp alla produkter som jag skulle använda mig av. Sedan så började journalisten att ställa en massa frågor och be mig berätta om mitt liv som make up artist.

Lite senare dök modellen upp som jag skulle sminka i en fräsch vårig/sommar make up. Och eftersom det är mycket färg samt guld/brons som är hett i vår/sommar så körde jag på det. Det blev tre olika nyanser av brunt/guld/koppar på ögonlocket och en petrolfärgad penna under ögat, solbränd hud med bronzing på kinderna och ett ljust gloss på läpparna.

Egentligen skulle jag ha varit ledig idag men eftersom det behövdes folk på Åhléns, så hoppade jag in och jobbade i några timmar där på eftermiddagen.

Ultraljud nr 2

Kategori:I väntans tider

Måndagen den 27/2-2012

Idag var det dags för att gå på ultraljud, så att vi verkligen kan förstå att det finns någonting i min mage. Sist jag var iväg så såg jag bara någon som såg ut som en liten kidneyböna vars hjärta slog väldigt fort =)

Den här gången såg man verkligen mer, vi kunde se bebisen! Det lilla huvudet, magen och benen.....hur sött som helst. Den visade oss också att den kunde göra en kullerbytta ;) då blev både jag och Magnus lite chockad. Så himla liten men ändå så underbar.

Vi tackade för oss och sen när vi satte oss i bilen så kom tårarna. Tänk att vi ska bli föräldrar, tänk att jag har en liten bebis i magen.
Min kära mor hade ringt flera gånger under tiden, nyfiken och ville höra hur det hade gått. Så vi åkte förbi mamma och pappa på vägen hem och berättade vad vår lille hade gjort.

Middag hos Lotta & Erik

Kategori:Festligheter

Lördagen den 25/2 jobbade jag fram till kl 14, och när jag hade slutat så kom Magnus ner på stan. Vi gick och käkade lunch innan vi åkte hem till mamma och pappa för att göra oss i ordning inför kvällen. Vi var bjudna på middag hem till Lotta och Erik kl 18.00.

När vi kom dit så fick vi gå på en liten rundtur, de har ju renoverat hela nedervåningen i deras hus så det var roligt att se. Mycket snyggt, öppet och fräscht.

Sedan bjöds det på lite försnacks innan det var dags för huvudrätten som var en fantastiskt god laxpasta med smak av saffran. Den måste jag ha receptet på ;)
Till efterrätt hade de gjort en typ av kladdkaka med smak av dajm som var riktigt mumsig ;)

Förflyttade oss sedan till vardagsrummet där vi satt och pratade, pratade och pratade och vips så var klockan halv ett. Ett under att jag "trötter själv" orkade hålla mig vaken så länge. Men tiden går ju fort när man har trevligt och roligt.

Tack Lotta och Erik för supergod mat och trevligt sällskap och en mysig kväll.
Nästa gång är det vår tur att bjuda =)

Graviditetsdiabetes, nej tack!

Kategori:I väntans tider

Måndag förmiddag, den 20/2-2012 fick jag tillbringa på barnmorskemottagningen. Idag var det dags att ta sockerprov, se så att man inte drabbas av graviditetsdiabetes. Klockan 08.30 var det dags att ta första blodprovet, sedan fick jag dricka 2.5 dl med sockervatten, vänta i 2 tim för att sedan ta ett nytt blodprov.
det var väl ingen riktigt höjdare det där sockervattnet men det gick lättare att få i sig när jag fick droppa i citrondroppar i det =)

Det var 2 långa timmars väntan och nervös var jag, tänk om jag har för högt socker???!!

Men mina värden var jättebra, jag var inte ens i närheten av för högt socker. Känns riktigt skönt måste jag säga. Ingen fara för mig och inte för bebisen heller.

Vår alla hjärtans-dag

Kategori:Festligheter

Alla hjärtans dag 14/2-12 firade jag med att jobba till kl 19.00, kändes så där när man vill vara hemma och mysa med pojkvännen. Men vi bestämde oss för att fira det på lördagen i stället då vi båda är lediga.

Jag gjorde min hemmagjorda skagenröra med handskalade räkor, rom, rödlök, dill, citron mm. Den är såååå god, skulle kunna äta upp hela skålen med röra.



Till varmrätt blev det baconlindad fläskfilé med champinjoner, klyftpotatis och två såser.
Avslutade middagen med min underbara cheesecake i en hjärtformad form (speciellt för dagar som denna).



Sedan blev det mys i soffan resten av kvällen med en skål jordgubbar och några mumsmums.



Vår lille Snutt ville också vara med och mysa.

Berätta för nära och kära

Kategori:I väntans tider

Lördagen den 4/2-12 så berättade vi för mamma och pappa att de skulle bli mormor och morfar.
De blev jätteglada och lyckliga och kunde inte sluta skratta och le. Så härligt att se, själv så rann bara tårarna när vi berättade =) Men sån är jag....

Lördagen den 11/2-12 åkte vi ner till Skövde och berättade för svärmor och svärfar att de skulle bli farmor och farfar.
De blev också jätteglada, särskillt svärmor som inte har några barnbarn sen innan.

Helena min bästa vän fick reda på detta samma dag som jag själv fick reda på det. Eftersom jag skulle luncha med henne på stan men helt plötsligt befann mig hemma igen och hon fick komma och hämta mig. Hade sagt att jag hade problem med äggledarna och skulle besöka barnmorskan angående det. Men hon förstog direkt när jag öppnade dörren. Och då föll det någon tår från hennes kind, så söt.

En lång historia om att förstå att jag verkligen är gravid

Kategori:I väntans tider

Första advent förra året (2011) så var jag och Magnus på besök i skövde. Hela veckan innan hade jag känt mig ovanligt trött, illamående, känslig på dofter mm. Men gravid kan jag väl ändå inte vara?

På vägen hem igen så svängde vi förbi McDonalds och jag höll verkligen på att spy av doftern av nyfriterade strips. Och då tog vi beslutet om att åka förbi ett apotek och köpa ett grav. test. Sprang in på Media Market i Örebro och kissade på stickan, stoppade den i påsen och hoppade in i bilen. Efter ca 10 min bad jag Magnus titta på den, och den visade bara ett sträck. Inte gravid, vilken lättnad.

 Men då kom ju nästa fundering upp, vad är det för fel på mig då? Ingen mens, ömma tuttar, känsligt doftsinne, illamående osv....Jag måste vara sjuk, allvarligt sjuk, kanske har jag fått cancer? Det var inga roliga tankar som snurrade då, allt hade varit så mycket enklare om jag bara visste.

Detta höll i sig så en vecka senare gjorde jag ytterligare ett test och även denna gång kissade jag negativt.

Åkte till Thailand som planerat den 6/1-12 tillsammans med Magnus, mamma och pappa. Första veckan där nere åt jag som en häst och fick smeknamnet "hungran" av allihopa. Och andra veckan då vände det och jag tappade aptiten helt, ville bara äta frukt och sallad. Var konstant trött under dessa veckor, så efter stranden så tog jag "siesta/vilade" någon timme innan det var dags att gå ut och käka osv. Fick även halsbränna och höll på spy några gånger. Men fick bara höra, va där det för fel på dig? Är du inte gravid då?
Nej jag är inte gravid!

När vi kom hem igen så tänkte jag, nu får det vara nog. Nu måste jag ta tag i saken, ringa barnmorskan, gyn, läkare mm så de får kolla vad det är för fel på mig.

Sagt och gjort ringde barnmorskan och bad om att få ett piller utskrivit som sätter igång ägglossningen och mensen. Men fick svaret, är du inte gravi då? Nej det är jag inte, har gjort 2 tester för ca 4 veckor sedan berättade jag. Men då tycker jag att du gör ett tredje också innan du kommer till mig och får ett piller.

Bad Magnus köpa med ett grav.test på vägen hem från jobbet.
Kissade på stickan och la den på diskbänken medan jag lagade mat och bad Magnus hålla lite koll på den.
Jag visste ju redan svaret, jag är inte gravid.

Men den här stickan såg inte ut som de andra två stickorna som jag hade kissat på, den här hade tydligen två sträck!
Det måste vara något som är fel, detta kan ju inte stämma?!



Jag trodde verkligen att vi såg fel, att det ena sträcket kanske var lite svagt och otydligt ändå, eller? Tänkte t.o.m. gå över till grannen och fråga hur många sträck hon såg, detta kan ju inte vara sant?
Brydde oss inte så mycket mer om detta utan jag bestämde mig för att ringa barnmorskan imorgon bitti igen och fråga om jag fick komma och göra ett "riktigt" grav.prov hos dem.
Vilket jag också fick =)

Men deras sticka visade också två sträck, så det var inget fel på den som jag hade kissat på igår. Jag är tydligen med barn, gravid! Helt galet, hur? när? var?

Skulle ha käkat lunch med min vän Helena i stan men jag blev så chockad av beskedet så jag satte mig i bilen och storgrinade och åkte raka vägen till Magnus jobb och bad honom komma ut och möta mig.
Söndergråten och helt förstörd kramade jag om honom och berättade att han skulle bli pappa, att vi skulle bli föräldrar. Han kramade om mig och hela han skakade. Och där stog vi inne på deras gym på sjukgymnastavdelningen på hälsocentralen och kramades, mina tårar sprutade och Magnus tröstade mig och sa att allting kommer att gå bra, det här fixar vi, älskar dig mamma Linda sa han och flinade ;)

Vart tog jag vägen?

Kategori:All about me

Många som har följt mitt liv på min förra blogg undrar nog vart jag tog vägen efter att jag kom hem från Thailand. Då jag inte skrivit någonting alls på nästan 3 mån.
Och hur kommer det sig då?

Jo så här är det, att veckan efter att vi kommit hem från Thailand så fick jag beskedet att jag var med barn, vilket kom som en stor chock för både mig och Magnus. Sen dess så har livet varit lite upp och ner, men nu börjar allting äntligen bli bra igen och vi båda tycker att det ska bli riktigt mysigt med en bebis.
Men det är många tankar som har snurrat sen vi fick beskedet, är vi redo? Är vi mogen? Vill vi verkligen detta? Ska vi bli föräldrar mamma/pappa? Hur kommer livet att bli nu? Och hur detta kommer att gå kommer ni att kunna följa här på min nya blogg.



Välkommen till min nya blogg

Kategori:All about me

Linda Sundberg heter jag och är 28 år gammal. Har lämnat (inte helt) storstan "Sthlm" efter ca 10 år, för att återvända hem till lilla Bollnäs tillsammans med min älskling Magnus.

Jobbar som frilans sminkös samt butikförsäljare på Åhléns.

Har under några år haft en blogg som heter bimboblondie.blogg.se men tyckte att det var på tiden att lämna den och skaffa mig en ny. Och här är jag nu =)

Jag hälsar både gamla och nya läsare välkomna!


Välkommen till min nya blogg!

Kategori:Inredning