En blondins dagbok

Fotboll på tv ikväll

Kategori:Allmänt

Onsdagen den 30/5-2012

Eftersom jag är sjukskriven 50% så jobbar jag bara halva mina arbetsdagar nu. Så idag börjar jag kl 14.30-19.10.
Vaknade första gången vid 08.30, klev upp och käkade frukost och pysslade lite. Sedan vid 11-tiden blev jag så trött igen och var tvungen att krypa ner i sängen igen. Och då sov jag till kl 13.30, sen var det dags att göra sig i ordning för att jobba. Usch och fy vad jag är trött nu, kan bero på mina tuffa nätter då jag sover sååå dåligt.

Alla säger att jag ska passa på att sova nu, för sen när bebisen kommer så kommer jag aldrig att få sova. Så det tänker jag lyssna på =)

Lite att göra på jobbet idag, lugnt med folk i vanlig ordning nu för tiden tyvärr.
När jag skutade så åkte jag och hämtade Magnus och så åkte vi in till stan igen för att hämta ett stor paket som vi fått av våran vän Thomas, tack så mycket för det kära vän.

Stannade och handlade på Ica på vägen hem. Sen bänkade vi oss framför tv´n och fotbollsmatchen mellan Sverige - Island.
Till middag framför tv´n blev det kycklingspett med potatissallad, grekiska oliver, grekiskt lantbröd och vattenmelon, mums!

Sverige vann!!!!!

Älskade lilla bebishjärta

Kategori:I väntans tider

Tisdagen den 29/5-2012

I morse klev jag up rätt tidigt för att hinna städa och plocka undan innan jag får besök av några gymnasieelever.
Klockan 11.30 så kom Emelie, Linnea och Anna på besök. Dags att prova lite balhår och smink inför balen nästa torsdag.
Två utav tjejerna ska ha både smink och hår och den tredje ska bara ha smink. Allting gick jättebra och både jag och tjejerna kände oss jättenöjda. De kommer att bli så fina på balen =)

Hämtade upp Magnus på jobbet kl 15.30. Vi har nämligen tid hos barnmorskan klockan 16.00. Vi ska få lyssna på vår bebis hjärta, väga mig, mäta min mage/livmoder och ta lite blodprov osv. Spännande =)

Viktuppgång: 7kg (vilket var normalt, inte alls mycket tyckte bm)
Hjärtslag på bebisen: 145 slag/min
Livmodern var perfekt i mått (låg precis i mitten av kurvorna)

Det kändes riktigt skönt att allting såg så bra ut och det var en häftig upplevelse att få höra den lilles hjärta, mys!



Åkte hem till mamma och pappa efteråt, de bjöd på middag. Skönt att slippa bry sig om det.
Åkte sedan förbi Åhléns, Colorama och Rusta på vägen hem. När vi kom hem så spelade Magnus tv-spel och jag tog en lång dusch innan jag kröp ner i sängen och läste några sidor.

Grillbuffé till lunch

Kategori:Allmänt

Måndagen den 28/5-2012

Hade inte tänkt göra någonting alls på hela dagen idag, kände mig trött efter en jobbig natt. Men så messade min vän Helena, hon undrade om vi skulle hitta på något. Och då tackar man ju inte nej =) Bestämde oss för att prova grillbuffén på Lilla K. Strax efter kl 12.00 blev jag upphämtad och sedan bar det iväg till Lilla K.

Allting smakade riktigt gott och det fanns massor av härligheter att välja bland.
Satt där bra länge och bara tjattrade som vi tjejer är så himla bra på ;)
Svängde förbi Dollar och köpte lite nödvändigheter och sedan hann vi med ett snabbt stopp på kvantum för att fylla på kylen lite.

När Magnu skom hem så käkade vi middag och sedan kröp vi ner i soffan och myste. Jag var så trött och somnade till i ca 1 tim, välbehövligt och skönt.
Läste lite ur Jungstedts nya bok, som är lika spännande som alla de andra som hon har skrivit. Sedan väntade sängen....Zzzzzzz

Mors dag!

Kategori:Festligheter

Söndagen den 27/5-2012

Världens bästa mamma!




Idag är det morsdag och då ska vi fira min älskade mamma.
Började dagen med att åka och jobba mellan 12-16, sedan så skyndade jag mig hem.
Hemma var det full fräs på grillen och allting var nästan klart så det var bara att slå sig ner och njuta av en underbar grillmiddag samt det underbara vädret.

I morsdagspresent fick mamma, ett kit från Body shop med peeling, duschkräm, en tvål, bodybutter mm. Samt ett kit med fotvård från samma märke plus serum och en ansiktskräm. Tror att det var rätt uppskattat ;)
Avslutade middagen med lite glass innan mamma och pappa tackade för sig och åkte hem.






Jag och Magnus har gjort i ordning gymmet till sommar sovrum. Det är så svalt och skönt där nere och speciellt dagar som denna då det är 28 grader ute. Tror att jag kommer att kunna sova bättre, andas bättre, snarka mindre (vilket jag tydligen börjat göra nu när jag är gravid).
Resten av kvällen tillbringade jag och Magnus i soffan, jag har börjat läsa nya boken av Mari Jungstedt och Magnus tittade på sport på tv´n.

Bilbarnstol inköpt

Kategori:Baby shopping

Vi köpte Jackilees bilbarnstol från Brio (knappt använd i 6 mån). Har velat beställa den på nätet, men tydligen så hade hon vuxit ur den och de behövde köpa en ny. Så vi fick köpa den till riktigt bra pris =) Så nu kan vi bocka av en sak på listan på allt som vi måste köpa innan vårt ♥ kommer.

♥ första bilbarnstol/babyskydd kommer från Brio Primo.



Brud make up i Järvsö

Kategori:Sminkjobb

Lördagen den 26/5-2012

Idag är det pingstafton, vilket vi inte kanske firar så stort. Själv så har jag tagit semester från Åhléns idag för att åka till Järvsö. Jag ska nämligen sminka en tjej som heter Julia, hon ska gifta sig idag.
Klockan 12.30 var jag på plats för att sätta igång med Julias make up som skulle gå i rosa/grått/brunt, vilket blev mycket fint och så självklart lite lösfransar på det.





När vi var klara klockan 14.00 så mötte jag upp mamma, pappa och Magnus på Lill Babs Café.
Där vi åt varsin macka, jag åt en stor räkmacka och så avslutade jag och Magnus med att dela på en kanelbulle och en drömrulltårta, mums!







Sol och värme hela dagen, så himla mysigt att kunna sitta ute och njuta av fika/lunch. När vi var klara så åkte vi hem till oss och satte oss på våran terass. Magnus fortsatte att måla lite tills det var dags för nästa utflykt. Vi åkte till mormors sommarstuga för att träffa dem plus att kusin Krille, Jennifer och Jackilee skulle dit.

Kom hem strax innan kl 21.00 och då var det dags att bänka sig framför tv´n, ESC och Loreen. Hejja Sverige och Loreen!

Nya tapeter beställda

Kategori:Inredning

Fredagen den 25/5-2012

Idag har det varit 27 grader och sol, så himla skönt. Passade på att lägga mig ute en stund för att få lite färg (känner mig sååå vinterblek fortfarande). Men sen jag blev gravid så har inte sol och värme varit lika lockande, så det dröjde inte länge tills det var dags att flytta in i skuggan och läsa lite i stället.

Fick besök av pappa, Magnus och Helena på lunchen. Pappa ville bara ha lite fika och Magnus och Helena fick lite lunch innan de alla skulle tillbaka och jobba.

När klockan blev fyra så åkte jag och hämtade Magnus på jobbet. Så åkte vi till "Granngården" för att köpa myrmedel. Det har börjat komma en massa myror överallt och det gillar vi inte.
Nästa stopp blev "Colorama" där vi beställde tapeter till både barnkammare och gillestugan (är trött på den färgstarka som vi har där nu).

Denna tapet har vi i kontoret nu (har hunnit haft den där i míndre än ett år). Men nu ska detta bli barnkammare, så då ska det upp en ny tapet. Men eftersom vi tycker så mycket om denna så får det bli en lika nere i gillestugan. Kommer att bli snyggt tror jag =)





Svängde förbi mamma och pappa på vägen hem. Där blev vi bjuden på kyckling och potatissallad (gott, slapp vi laga mat idag) och till efterrätt blev det prinsesstårta.

Väl hemma igen så slappade vi framför tv´n, tittade på Let´s Dance. Hejja Molly och Anton!

Gravid vecka 24

Kategori:I väntans tider

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

 Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

 Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

 Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

 Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.
Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

Jag

Tänk att det bara är ca 16 veckor kvar, helt otroligt vad tiden går fort.
Har börjat svälla om fötterna, samla på mig vätska osv. Har svårt att andas, speciellt nu när det är så varmt.
Bebisen sparkar som aldrig förr, jättemysigt =)

Spjälsängsångest

Kategori:Babyrumsplaner

Har beslutångest, sitter på nätet varje dag och letar saker till vårt lilla ♥
Nu funderar vi på om vi ska köpa en spjälsäng från Brio. Men då är problemet, vilken ska vi ha?
Brio Cot two el Brio Cot three?





Ni får gärna komma med synpunkter och åsikter. Kanske någon som har erfarenhet av någon av dem?

Middag på "Condis"

Kategori:Festligheter

Innan vi plockade upp Helena och Kris så åkte vi förbi Ica och hämtade paketet som redan hade kommit med alla fina babyprylar. Snacka om snabb leverans, me like!
Sedan bar det iväg till Järvsö för andra gången idag för min del. Men Järvsö är ju så härligt och fantastiskt så det gör ingenting =)

Jag och Helena beställde en varsin ceasarsallad och Magnus och Kris åt club sandwich. Beställde in lite grillat bröd med tzatziki till förrätt. Hade ringt och bokat bord innan så att vi fick plats ute och kunde njuta av det fina vädret. 26 grader ute, helt otroligt....och lika varmt ska det tydligen bli hela helgen.







Avslutade middagen med varsin glass från deras "Sia-glasskiosk"...Mmmm!



Tack kära vänner för en trevlig kväll, det får göra om snart igen ;)

Vilken värme

Kategori:Allmänt

Torsdagen den 24/5-2012

Vad var det som hände? I natt har jag sovit som en prinsessa =) Hur skönt som helst, hoppas det håller i sig.
Vaknade strax innan 09.00 och ute sken solen och det var 18 grader ute redan då, är sommaren äntligen här för att stanna?
Käkade frukost för att sedan lägga mig ute på baksidan och sola en timme innan det var dags att göra sig klar samt packa sminkväskan.

Klockan 14.00 hade jag tid i Järvsö för att göra en prov make up på en tjej som heter Julia. Hon ska gifta sig på lördag så idag provade vi lite olika sminkningar.

När jag åkte där ifrån så blev jag så sugen att äta middag på Condis så jag ringde och frågade älsklingen som nappade direkt =)
Vi ringde även Helena och Kris och kollade om de skulle med. Så klockan 18.30 har vi bokat bord på "Condis".

Ute är det just nu 25 grader, riktigt hett. Ovan värmen som man är. Känner att det kanske är läge att skaffa en utedusch. Jag som är gravid och varm ändå, jag skulle verkligen behöva svalka av mig lite då och då för att inte koka av värmen.

En jobbig natt

Kategori:I väntans tider

Onsdagen den 23/5-2012

Vilken jobbig natt jag har haft. Vaknade flera gånger i natt och var tvungen att gå och äta något pga halsbränna (känns som om jag ska spy, så illa är det). Och inte nog med det så värker det i fogar och höfter så jag inte kan ligga på sidan.
Har även svårt att andas, får andnöd när jag ligger på rygg. Provade att bädda upp med en massa kuddar men det funkade inte. Provade även att ligga med huvdet mot fotändan av sängen...Ingenting hjälpte. Öppnade fönstret för att få luft, var uppe och gick men tiden bara tickade iväg.
Tur att jag inte ska jobba idag men denna natt över mig. Låg vaken mellan 03-05, sen lyckades jag slumra till och sov till och från till 08.30.

Skulle verkligen behöva göra lite nytta här hemma, städa tex. Men jag känner mig helt slut efter natten. Kanske får vila en stund, samla energi för att sedan ta tag i alla måsten.

När jag var och handlade så köpte jag några mat tidningar. Måste få inspiration just nu, känner mig inte sugen på något för tillfället.



Hittade en massa härliga grilltips som måste provas i sommar =)

Till efterrätt så svängde jag ihop en jordgubb och rabarberpaj.



Som jag serverade med vaniljglass, Mmmmm!

Ny glass

Kategori:Allmänt

Tisdagen den 22/5-2012

Usch och fy vad lugnt och tråkigt det är på jobbet just nu. Vart har alla shoppingsugna männsikor tagit vägen? Det är ju dop/konfirmation/examen/studenten/bal/bröllop mm på gång i dessa tider. Eller är det bara så illa att alla är utan pengar och väntar på lönen den 25/5?

Idag jobbade jag 4.5 timme och när jag slutade för dagen så åkte jag förbi mamma och pappa och sa hej.
När jag kom hem så var älsklingen redan igång och målade i det fina vädret.
Så jag åt lite sallad till middag och sedan gjorde jag honom sällskap. Nu är nästan allt målat en gång, nu ska allting bara målas en gång till ;) Hoppas det blir klart till semestern iallafall ;)

Tog en liten pause i solen, smakade på den nya glassen från GB "88:an". Mmmm så god den var, riktigt mumsig ;)

Bodies till den lille

Kategori:Allmänt

Måndagen den 21/5-2012

Eftersom jag är sjukskriven 50% så jobbar jag bara hälften av mina timmar på Åhléns. Så idag jobbade jag mellan 12-15. Och de timmarna räckte för att jag ska vara helt slut i mina ben/fötter/fogar.

När jag kom hem så ställde jag mig och lagade mat och lite senare på eftermiddagen fick jag besök av min vän Helena.

Helena hade köpte 2 st bodies till vårt lilla ♥



Tack världens bästa vän för dessa.

Medans jag och Helena satte oss i en varsin solstol ute på terassen så passade Magnus på att måla lite.
Jag bjöd Helena på nybakad sockerkaka och te, sen blev det mest en massa skitprat ute i solen.
Tänk om solen/värmen/sommaren kunde vara här för att stanna nu =) Vill få lite solbränna, energi och njuta av värmen.
När Helena hade åkte hem och jag och Magnus hade bänkat oss framför tv´n så ringde Helenas kille Kris. Han ville ut och cykla med Magnus, så de tog en cykeltur medans jag satte mig vid datorn för att leta lite saker till ♥

En ligga inne filmdag

Kategori:Filmtips

Söndagen den 20/5-2012

Idag bestämde vi oss för att ha en riktigt slapp och soft innedag. Knappt gå utanför dörren. Kan vara välbehövligt och skönt ibland.

Låg mest i soffan och tittade på film och mumsade i oss en massa gotta. Såg filmerna "50/50", "The Stig Helmer story" och "The vow".



Om filmen:
Adam är 27 år och får, trots sitt hälsosamma liv, en allvarlig cancerdiagnos. För att hantera sin nya situation har han den bästa och inte helt smidiga polaren Kyle, sin chockade mamma, flickvännen Rachael och den nyutexaminerade terapeuten Katie som tar sig an Adam som sin tredje patient - någonsin.

Så tyckte jag:
En bra drama som delvis är väldigt gripande. Tragisk och komisk på samma gång.

+++



Om filmen:
Efter sällskaps- skid- segel- golf- och hälsoresor kommer nu Stig-Helmer tillbaka. Den här gången i en tidsresa – tillbaka till Stig-Helmers barn- och ungdomsår. Varför blev han som han blev? Finns det något originellt att vaska fram om honom. Hur var han som ung? Har livet kuvat honom eller är hans totala brist på karisma medfödd?

Så tyckte jag:
Dålig och menlös film, absolut inte sevärd. Inte alls rolig.

+



Om filmen:
Ett nygift par återhämtar sig från en bilolycka där frun hamnar i koma. Hon vaknar upp med svår minnesförlust och hennes man måste försöka vinna tillbaka hennes kärlek igen.

Så tyckte jag:
Otroligt fin och bra film. Mysig och vacker. Bjuder på en hel del tårar. Helt klart mycket sevärd.

++++

Lundmyrshopping

Kategori:Baby shopping

Jag älskar kläderna från Lundmyr of Sweden så idag passade jag på att skicka efter lite smått och gott därifrån.

Ett par byxor i stl 60



En body med texten "Älskling" i stl 60


En mysig filt


En nappflaska




Sen fick det även följa med en skötbädd från NG baby

En dag på zoo

Kategori:All about me

Lördagen den 19/5-2012

Sov till strax efter 08.00 idag också, skönt. Efter att vi hade käkat frukost och gjort oss i ordning så åkte vi till Järvsö zoo.
Idag hade vi riktigt tur med vädret, solen sken och det var rätt så varmt ute. En perfekt dag att vara lite kulturell och natur-människa =) Vilket inte händer så särskilt ofta ;)

Redo för Järvsö Zoo









Min älskling Magnus, älskar dig sååååå!



Dags för paus, korvgrillning





Björnhonan hade fått tre stycken små, söta björnungar.



Skönt med en kärra och en chaufför när man blir trött i fötterna ;)





När vi hade gjort Järvsö zoo så åkte vi till Lill Babs Café och tog en fika. Jag åt min favvosmörgås, en grekisk macka med fetaost och tzatziki...Mmmm mums!



När vi skulle åka hem så kom regnet. Gissa om vi har haft tur under dagen som har sluppit detta. När vi kom hem så softade vi lite, Thomas och Elina packade sen så fick vi ett snabbt besök av mamma och pappa. När de hade åkt så blev det middag innan det var dags för våra kära vänner att bege sig hem till Skövde igen.

Tack Thomas, Elina och barnen för de här dagarna. Vi är verkligen jätteglada över att ni ville komma och besöka oss i norr. Och vi ser redan fram emot nästa besök =)
Saknar er redan kära vänner!

Gravid vecka 23

Kategori:I väntans tider

Bebisen

Nu är bebisen omkring hela 20 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

 Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

 Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

 Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

Jag

Jag har blivit sjukskriven 50% pga foglossning samt karpaltunnelsyndrom.
Men för övrigt så mår jag riktigt bra =) Har börjat känna ♥ en massa, både jag och Magnus.
Nästa vecka ska vi iväg och lyssna på hjärtljud, väga och mäta mig och magen, spännande.
Tycker att tiden går väldigt fort, snart är maj slut och då är det bara sommarmånaderna kvar tills det är dags =)

Första sängkläderna inhandlade

Kategori:Baby shopping

Har skickat efter sängkläder från NG baby, svarta med vita stjärnor.

 

Skickade även efter en svart overall med snyggt stjärnfoder samt vantar.

Premiär grillning

Kategori:Allmänt

Fredagen den 18/5-2012

Strax innan kl 08.00 klev jag upp för att hinna göra mig i ordning. Käkade en gemensam frukost innan jag var tvungen att åka och jobba.
När jag slutade så kom älsklingen, Thomas, Elina och barnen och mötte upp mig.
Tog en snabbrunda inne på Kappahl som hade 25% på ett helt köp endast idag. Lite smått och gott fick följa med till ♥
Sen var det dags för mig att äta lunch medans de andra tog en fika.

Barnen fick en varsin mjukglass.....Men det var bara lilla Selma som tyckte att det var gott ;)



När vi kom hem så satte vi oss i soffan och slötittade lite på tv innan det var dags att laga kvällsmiddag. Eftersom vädret var lite bättre idag så passade vi på att grilla. Det blev baconlindad fläskfilé, marinerad fläskytterfilé, egna pommes, bea, pepparsås och sallad. Årets första grillning för våran del =) Mums!
Tittade på Let´s dance och mumsade i oss en rabarber/jordgubss-paj som jag hade gjort, med härlig vaniljglass som tillbehör senare på kvällen.

Kristi himmelfärds dag

Kategori:Baby shopping

Torsdagen den 17/5-2012
(Norges nationaldag och kristi himmelsfärds dag)

Fick sova till kl 09.00 i morse, det trodde jag aldrig med två små barn i huset ;)
Idag är vi lediga och tänkte åka in till stan och luncha på Lilla K med våra Skövdevänner. Synd på det dåliga vädret, blåsigt och kallt.

Lunchen blev fläskfilé med ugnsrostade grönsaker och fetaostkräm.



Elina och Magnus



Efter att vi hade lunchat så tog vi en vända och tittade bla på sköldpaddorna som de har.



Thomas och Selma



Åkte förbi Åhléns och tittade lite, kunde inte riktigt slita mig från min arbetsplats ;)
Jag och Magnus köpte en snuttefilt och en skallra från "Disney" Nalle Puh till vårt lilla ♥





Svängde in till mamma och pappa så de fick träffa våra underbara vänner.
Åkte sedan förbi Coop och handlade lite inför kvällens middag, som blev tacos. Efter maten så bänkade vi oss framför tv´n och tittade på Big Brother, mm. Sen så var det läggdags, jag ska ju upp och jobba några timmar imorgon (09.50-13.40).

Besök från Skövde

Kategori:Inredning

Onsdagen den 16/5-2012

Jag har blivit sjuksrkiven 50% tills vidare (pga foglossning + karpaltunnelsyndrom). Så får jag ta en dag i taget och se hur jag mår och hur det känns.
Så idag onsdag så jobbade jag bara mellan 12-15 (kändes riktigt bra och mer hade jag inte fixat). När jag kom hem så plockade jag undan lite tills Magnus kom hem.
Blev så himla sugen på mjukglass, så jag och älsklingen åkte in till Bollnäs för att handla. Svängde förbi Jontas och köpte varsin mumsig glass =)
På vägen hem svängde vi förbi mamma och pappa för att säga hej.

Städade undan det sista när vi kom hem så att det är snyggt och städat tills i natt när vi får besök från Skövde.
Gick och la oss vid 23.00 och vid 01.30 så var Thomas, Elina och barnen här =) Riktigt roligt och trevligt att de vill komma och hälsa på oss här uppe i norr. Somnade om strax efter kl 02.00 efter att visat dem runt hur vi bor osv.

Fick en mycket trevlig och snygg present av dem, en turkos skål fån Jelly Bean =)
Tack underbara ni!





Blir lite sugen att beställa denna nu =)

Middag ute med älsklingen

Kategori:Festligheter

Söndagen den 13/5-2012

Började morgonen med att måla garageporten och framsidan innan det var dags för mig att göra mig klar till jobbet.
Mellan klockan 12-16 jobbade jag. När jag kom hem så var pappa och hans vän Stefan hemma hos oss och hjälpte Magnus med panelen på vardagsrumsdelen.
När de var klara för dagen så bestämde jag och Magnus oss för att åka till Järvsö för att äta.
Middag på restaurang "Condis" fick det bli.
Ett av mina favoritställen på sommaren här i Hälsingland.

Vitlöksbröd till förrätt, mums!



Jag var som alltid sugen på kött, så jag åt fylld lövbiff med pommes Anna och sås.



Magnus åt en riktigt god carbonara



Hade en riktigt mysig och trevlig kväll tillsammans med älsklingen.
Imorgon är det måndag och en ny vecka väntar. Själv så börjar jag veckan med att vara ledig =)

Gravid vecka 22

Kategori:I väntans tider

Bebisen

Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

 Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din liver hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

 Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

 I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.

Du

Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

 Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

 Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

 Det kan vara en god ide att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.

Jag

Har fortfarande besvär med mina fogar. Har lite problem med sömnen, hur jag ska hitta en skön sovställning osv.
Har börjat känna ♥ sparka, den gillar tydligen att sparka på min kissblåsa (så det blir en hel del toalettbesök).

Filmkväll

Kategori:Filmtips

Lördag kväll tillbringade vi i tv-soffan, tittade på två filmer. Vi såg två filmer "One for the money" och "This means war".



Om filmen:

Den arbetslösa och nyligen frånskilda Stephanie Plum får ett jobb på sin kusins företag. Hennes första uppdrag blir att hitta en efterlyst polis som smitit från borgen. Uppdraget kompliceras dock av Stephanies och polisens romantiska förflutna.

Så tyckte jag:
Påminner om filmen Bounty hunter. Helt ok film.

+++

 




Om filmen:
Världens dödligaste CIA-agenter är oskiljaktiga partners och bästa vänner tills de faller för samma kvinna. Efter att tidigare ha lyckats besegra hela fiendenationer, ställs deras ojämförliga kompetens och oändliga utbud av högteknologiska prylar inför det största provet – varandra.

Så tyckte jag:
Trodde att detta skulle vara en thriller, men blev positivt överaskad. Den bjöd på både spänning och en hel del skratt. Bra skådespelare.

++++

Lite gotta till filmkvällen.....



Dop för Jackilee

Kategori:Festligheter

Lördagen den 12/5-2012

Har tagit ut en semesterdag idag då vi ska på mitt kusinbarns dop i Färila.
Vi ska även passa på att fira Jennifer som fyller år idag.
Tog det väldigt lugnt på förmiddagen innan det var dags att göra sig i ordning för att åka strax innan kl 13. Blev hämtad av mamma, pappa och mormor.

Tyvärr så såg inte vädret särskillt lovande ut när vi åkte hemifrån. Men väl framme i Färila, vid Jennifers mormors hus där sken solen även om det var lite blåsigt och kallt.
Dopet skulle hållas utomhus, nere vid vattnet.

Här får Jackilee sitt namn, Kerstin Jennifer Jackilee.











Krille, Jennifer och Jackilee



Det bjöds på smörgåstårta och vanlig tårta



Bästa mamma och pappa



Jag och min älskling

En dag i Valbo

Kategori:Baby shopping

Torsdagen den 10/5-2012

Klockan 09.00 i morse så kom min vän Helena och plockade upp mig. Vi ska åka ner till Gävle/Valbo över dagen. Jag ska och träffa min läkare, sen så blir det nog lite shopping i Valbo Köpcentrum och ett besök hos Helenas syster och lille Freja.

Började med att hälsa på Eva och Freja. Det var trevligt, inte varje dag man träffar dem.
Klockan 12.00 var det dags att besöka doktorn, se vad han har att säga.
När vi var färdiga på läkarmottagningen så åkte vi till köpcentrumet för att äta lite lunch och kolla affärer.
Det fick bli en varsin ceasarsallad för att ladda batterierna inför shoppingen =)



Hittade lite smått och gott till vårt lilla ♥





Min kära vän Helena kunde inte heller håller fingrarna i styr och plockade på sig en massa till vår lille bebis.
Till mig själv så köpte jag 3 par örhängen och leggins. Jag skulle egentligen inte handla något, men det är ju så roligt.







Fick även med mig en Bukowskinalle hem som lilla kusinbarnet Jackilee ska få sin dopdag.
Sedan var det dags att åka hem, jag ska nämligen vara hos min andra frissa Eva på hårfager kl 16.30. Dags att sätta om löshåret efter blekningen igår.



När jag var klar så hämtade älsklingen upp mig så åkte vi och lämnade in hans cykel på reparation/service.
Sedan hem och bara softa och mysa resten av kvällen....

Frisörbesök

Kategori:All about me

Onsdagen den 9/5-2012

Börjar dagen med lite gnäll, min kropp skrek rakt ut i natt efter mina 10 tim på Åhlénsgolvet igår. Vaknat varje timme pga smärta (värk i höfter och fogar), behöver även gå på toa var och varannan timme plus att mina händer känns som om de försvinner på natten (mycket jobbigt o obehagligt).

Blev väckt klockan 08.00 av byggare som håller på att gräva ner "fiber" på våran gata. Hela huset vibrerade när de satte igång sina maskiner. Upp och hoppa för att få lite frulle i magen. Tittar ut och då öser regnet ner, mysigt men jag hade föredragit sol idag när jag är ledig.

Klockan 11.00 ska jag till frissan och bleka min hemska utväxt. Det är sju veckor sen sist, så nu är det äntligen dags.

En mycket lång tisdag

Kategori:All about me

Tisdagen den 8/5-2012

Har sovit illa i natt igen, mina fingrar domnar av varje gång jag ändrar läge. Plus att det värker i mina stackars höfter samt bak i rumpan/ryggen/fogarna. När ska detta gå över? Barnmorskan sa att om man har tur kan det försvinna i vecka 24-25, eller så blir det oförändrat eller kanske värre. Vissa kan behöva gå med kryckor och det vill inte jag, det vägrar jag!

Magnus skulle kolla upp om det fanns skenor att ha på händerna om natten som kan hjälpa mina domningar som säkert kommer pga all vätska jag börjat lägga på mig.

Det är ju verkligen tur att det kommer något helt underbart och fantastisk efter detta. Då kan jag bita ihop och stå ut även om det känns som om jag skulle vilja gå under jorden ibland.

Började jobba kl 08.00 i morse, dags för bordsbyte på skönhet. Gick väl helt ok, fick sätta mig ner och vila ibland (detta gör vi under tiden det är stängt). Har dock stora problem med att böja mig ner, det börjar ta stopp plus att jag blir lätt illamående vilket i sin tur leder till halsbränna. Så det är jobbigt när kunder ber om saker som finns långt ner, i lådor eller om jag tappar något på golvet.
Nu har jag bara 2 arbetsdagar kvar den här veckan =) Så det ska jag nog fixa =)
Det har tyvärr varit superlungt på jobbet idag, vart är alla människor? Så tiden har gått sååå långsamt.

När jag slutade så sprang jag över till Eva på salong "Hårfager" för att få hjälp med att plocka ut mitt löshår. För imorgon är det dags att bleka utväxten hos Linnea på "Salong Donna". Det är 7 veckor sen sist så det är verkligen välbehövligt =)

När jag kom hem så åkte jag och älsklingen ner på affären och handlade en sallad åt mig, var inte alls sugen på köttbullar som vi hade lagat igår. Sedan så fick han besök av Kris, de fixar med Magnus cykel i garaget medans jag sitter här och somnar....dags att krypa ner i sängen snart tror jag ;)

Vilken natt......

Kategori:Allmänt



Usch vilken hemsk natt jag har haft. Har sovit sååå dåligt. Vaknat en gång i timmen för att jag har haft så ont bak i ryggen/rumpan (fogarna). Samtidigt som jag varit kissnödig ett visst antal gånger som även det stör min skönhetssömn.
Hade ev tänkt att följa med papppa till Hudik i morse, men då skulle vi åka klockan 06.00. Och efter den här natten kändes inte det som någon bra idé.
I stället så sov jag till 08.15, upp och käka frukost för att sedan sätta mig en stund framför datorn.

Idag står det städning på mitt schema, ska bli skönt att få det lite fint här hemma igen.
Och klockan 18.00 ska jag åka till Jennie för att fixa mina naglar. Undra vad jag ska hitta på den här gången?!

Gravid vecka 21

Kategori:I väntans tider

Bebisen

Din bebis blodcirkulation är nu komplett och helt fungerande. Navelsträngen fortsätter att växa och bli tjockare alltmedan blodet strömmar med avsevärd kraft igenom för att förse bebisen med syre och näring. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

 Storleken kommer att fördubblas under andra halvan av gravid iteten. Bebisen är nu c:a 18 cm lång från huvud till stjärt och väger ungefär 300 gram.

 Nu mognar de olika organen. Matsmältningssystemet fungerar redan på ett grundläggande sätt och bebisen kan svälja fostervatten och ta upp vatten och socker och sedan göra sig av med restprodukterna. Denna mekanism är en förberedelse på livet utanför livmodern.

 I blodet finns det redan ett stort antal röda blodkroppar, och vita blodkropparna börjar att bildas. I munnen börjar små smaklökar att bildas på tungan.

Du

I princip alla kan nu se att du är gravid! Din livmoder borde nu kännas ungefär 2 cm ovanför din navel. Du har antagligen ökat 4-7 kg i vikt och allteftersom bebisen börjar bilda sina fettreserver kommer också din vikt att öka. Under de kommande 10 veckorna kommer du att gå upp ungefär hälften av den totala viktökningen under hela graviditeten.

 Du kanske också märker av en ökad aptit eftersom du behöver 500 kcal mer per dag för att försörja din ökade ämnesomsättning. Det är bra att undvika mat som innehåller mycket fett, socker och kalorier, och istället äta frukt, grönsaker, spannmål och anndra naturliga baslivsmedel.

 En del upplever ovanliga starka begär efter mat, och även efter sådant som inte är mat; såsom cigarettaska, kol och öl. Bli inte förvånad om dina ben svullnar upp under dagen. Detta kan avhjälpas genom att sätta fötterna i högläge någon eller några gånger under dagen. Blir svullnaden kraftig så bör du genast kontakta barnmorskan eller läkare för kontroll; särskilt om du har andra symptom så som huvudvärk och flimmer för ögonen.

Jag

Känner att magen är lite extra hård precis ovanför naveln, och det måste ju vara min livmoder. Känns lite läskigt måste jag erkänna.
Har fortfarande problem med min fogar. Känns i för sig bättre då jag varit ledig mer än tre dagar i rad. Tycker att jag fått ökad aptit =) Har börjat fått domningar i händerna under natten, kanske kan bero på att kroppen börjat samla på sig vätska.
Annars så känns livet toppen nu. Semester om ca 6 veckor, längtar!

Mjukglass Mmmmmm......

Kategori:Allmänt

Söndagen den 6/5-2012

Sov till 09.15, käkade frulle för att sedan göra mig i ordning för att åka och jobba. Fick skjuts av älsklingen som skulle åka och handla.
Dagen rullade på rikttigt bra för att vara söndag. Det var en hel delk folk ute och som ville shoppa. Kan det bero på det fina vädret? Hann även göra lite nytta, fylla några nya ställ som ska upp på tis när det är bordsbyte på skönhet.
Blev så sugen på mjukglass när jag jobbade, så när jag slutade så åkte jag och Magnus och köpte oss en varsin.

Årets första mjukglass, så gott!



När vi kom hem så lagade vi middag, tacos samt rullade köttbullar till morgondagen.
Fick snabbesök av Helena som tittade förbi. Vi bestämde oss för att ta en tur till Gävle på torsdag inna jag ska till frissan och sätta i nytt löshår.

Kvällen tillbringar jag och älsklingen i soffan. Vi tittar på fotboll Milan-Inter (Zlatan är kung som alltid). Nu är det dags för mig att lägga ifrån mig datorn och be om lite massage ;)



En mycket trevlig dag

Kategori:Baby shopping

Lördagen den 5/5-2012

Idag är det dags att jobba igen, jag ska jobba mellan 12-16.
Hade fått mess i morse av min vän Fia som var i stan och undrade om jag han ses något innan jag började jobba. Skyndade att göra mig i ordning och åkte in till stan når jag var klar. Tog en tur in på både Kappahl och Lindex för att titta på barnkläder.

Köpte den här.



Mötte sedan upp Fia på Nk för att käka lite lunch. Det blev en skaldjurssallad för min del och där satt vi och snackade en massa skit i vanlig ordning =) Trevligt att träffas utan killarna för en gångs skull ;)
Tiden rann iväg som alltid när man har trevligt och vid 12 var det dags för mig att göra ett ryck på Åhléns.

Jag och Magnus hade sån tur att vi blev bjudna på middag hos mor och far när jag hade slutat. De hade gjort en underbart god stek med potatis, bönor, gele, gräddsås och sallad, mums, mums!



Sen så hade pappa gjort en tårta åt mamma för att fira att hon köpt en ny bil. Gulligt =)
En tårta med grädde, vaniljsås, banan och färska hallon....gott!



När vi kom hem så gjorde vi i ordning morotsstavar, gurkstavar och dip.
Fick besök av våra vänner Helena och Kris. Så då blev det först lite fika och sedan lite gotta (grönsaker och dip) framför tv´n.

Helena och Kris hade med sig en present till oss, eller till vårt lilla ♥ i magen.
De hade köpte vita converse när de var i England förra helgen.
 Tack så hemskt mycket, de är så tuffa och fina. Och kommer att passa vårt ♥ jättebra.





Vips så var klockan 01.00 (tiden går fort när man har roligt). Lite ovant för mig och Magnus att vara vaken så länge. Tur att vi kan ta sovmorgon imorgon.

Mammas nya åk

Kategori:Allmänt

Fredagen den 4/5-2012

Är ledig idag och börjar må lite bättre. Älsklingen är tillbaka på sitt jobb.
Tog det väldigt lugnt hela dagen och vid 14.30 så blev jag hämtad av mamma och pappa.
Åkte till Hudiksvall för att hämta mammas nya bil som hon har beställt. Hon har köpt en ny svart Suzuki Swift. Och idag var det dags att få nycklarna =)

Käkade middag på restaurang 49 där min kusin Robin jobbar som kock.
Var så sugen på kött, så jag beställde in en stor plankstek =)
Mmmm så gott! Han är så duktig på att laga mat min kusin.



Mammas nya bil.....





Köpte lite go choklad att ha på bilresan hem =)



Hade en mycket trevlig och mysig eftermiddag/kväll tillsammans med mamma och pappa.


Sjukstuga dag 2

Kategori:Filmtips

Torsdagen den 3/5-2012

Jag var tvungen att ringa och sjukanmäla mig i morse. Jag kände mig inte alls pigg, kunde knappt ta mig ur sängen. Så jag och älsklingen började morgonen med att ligga kvar i sängen och kolla på filmen "Schindlers list".
Gjorde i ordning frukost och sedan blev det inte många knop gjorda under dagen. Satt lite framför datorn, Magnus spelade tv-spel sen så kollade vi klart på Schindlers list (den är ju ca 3 tim).

Vår lille Snutt är lika trött och slut som husse och matte ;)



Senare på kvällen så blev det vindruvor och lite läsning för mig. Tidningen "Jag är gravid" och "Mitt kök".



Köpte en ny juice idag från Bravo, med smak av päron och hallon. Helt ok som vitaminkick men kanske för söt som frukostjuice. Men den är utan tillsatt socker =)



Avslutade kvällen med en riktigt nagelbitare, vi såg filmen "Hamilton - i nationens intresse" med Persbrandt.



Om filmen:
Carl Hamilton lyckas infiltrera en internationell liga som stulit avancerade svenska GPS-styrda raketvapen. Men ligan utsätts för en plötslig dödlig attack av en väldrillad grupp legosoldater med okänd uppdragsgivare. Hamilton kommer undan massakern, men raketerna är spårlöst försvunna.

Så tyckte jag:
Bästa svenska filmen på länge med grymma Persbrandt som huvudskådespelare.
Spännande från början till slut.
Hoppas på en efterföljare.

++++

 

Sjukstuga

Kategori:Filmtips

Onsdagen den 2/5-2012

Idag är det sjukstuga här hemma, både jag och Magnus är sjuka.
Klockan 08.30 så dök isoleringsgubbarna upp. De som ska spruta vårat tak full med isolering. Så att vi slipper svettas i sommar och frysa i vinterm =)

Tyvärr så tappade man lite förtroende för dem direkt. De hade inte med sig någon stege och bad oss fixa det. Sånt borde väl de ha med sig och stå för, eller?
Det är ju som om jag som är sminkös skulle förvänta mig att mina kunder skulle ha med sig egna penslar när jag ska sminka dem. Eller att en målare inte har sina penslar med sig.

Om jag och Magnus inte hade varit hemma då? Nu hade vi ju vi en stege men var tvungen att gå över till grannen och låna en till. Sånt tycker jag är såååå dåligt.
Är så trött på hantverkare!

När de var klara för dagen så gräddade jag några american panncakes, som vi åt med glass och lönnsirap.



Sedan blev det soffan och filmmys, ikväll såg vi "Simon och ekarna".



Om filmen:
Simon växer upp i en arbetarfamilj i utkanten av Göteborg under andra världskriget. Trots en kärleksfull uppväxt känner han sig annorlunda och utanför. Simon är väldigt begåvad och mot hans föräldrars gillande söker han sig till de skolor och utbildningar som en arbetarunge normalt inte söker sig till. Där möter han Isak, son till en förmögen judisk bokhandlare som flytt undan förföljelserna i Tyskland. De två pojkarna och deras familjers liv vävs samman samtidigt som kriget rasar i Europa.

Så tyckte jag:
Mycket bra skådespelare. Lite halvseg film men med bra handling. Helt klart sevärd!

+++

Vila upp sig lite

Kategori:Filmtips

Tisdagen den 1/5-2012

Då var det redan första maj, tänk vad tiden går fort. Så snart är sommaren äntligen här, längtar så. Längtar efter sommar, sol, bad, semester, ledighet och vår lilla bebis.
Idag och imorgon onsdag är jag ledig, känns riktigt skönt. Tänker inte göra mycket, bara vara.

Klockan 09.00 i morse så åkte svärmor och svärfar hem. Tack för den här gången. Tack för all hjälp som vi har fått, hoppas vi ses snart igen.

Min älskade Magnus har varit lite halv krasslig de senaste dagarna, snorig och förkyld. Så idag fick bli en riktigt lugn förmiddag. Tog en tur till Bollnäs vid lunchtid för att ta med mamma och pappa på café Lilla K. Det var riktigt bra väder, solen sken och det var varmt och skönt. Köpte varsin lunch/fika och satte oss ute på deras uteservering och myste.

När vi kom hem senare så kröp vi ner i soffan och tittade på filmen "Hungerspelen".
Jag har ju läst så mycket om den filmen/boken, ska tydligen vara en riktigt succé. Köpte boken för några dagar sedan och började läsa, men efter ca 70 sidor så kände jag att det inte var något för mig. Så jag gav upp och bestämde mig för att se filmen i stället.

Boken

 

Filmen



Om filmen/boken:
Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...

Så tyckte jag:
Att jag ger upp en bok efter 70 sidor säger väl allt. Dett var inte något för mig. Jag kan verkligen inte förstå uppståndelsen och succén över denna bok/film.
Om det är någon som inte håller med mig så får ni gärna skriva och berätta vad som är så bra med boken/filmen?

++

Magnus var så hängig ikväll så han bestämde sig för att ringa och sjukanmäla sig imorgon. Det kan han nog behöva, vila upp sig och se till att bli frisk och kry igen. Jag börjar också känna mid dålig, förkyld. Det rinner i näsan, nyser gör jag hela tiden och känner mig allmänt trött och slut (orkeslös).

 

 

Hej från vår lille prins/prinsessa

Kategori:I väntans tider

Måndagen den 30/5-2012

Idag var det dags för ytterligare ett ultraljud samt besök hos barnmorskan. Blev så besviken på kvinnan som gjorde ultraljudet i Gävle så vi har bett om ett nytt, för att få lite fler bilder.

Här är vår älskling!
Helt otroligt vad mycket som har hänt på 3 veckor, sedan sist vi sågs.
Här vinkar vår lille till oss, så söt.



När vi var klara så åkte vi till "hjälpmedelsbutiken" och köpte mig ett fogbälte. Ett bälte som jag ska prova att ha på jobbet, när jag står upp och jobbar långa dagar. Se om det kan hjälpa, det är värt att prova i allafall =)
Klockan 11.00 var det dags att åka och jobba för mig medans Magnus åkte hem och snickrade igen.

Idag är det valborgsmässoafton, men vi har ingenting speciellt inbokat. När jag slutade vid 17.00 så åkte vi och hämtade pizza. Alla var trött och slut efter dagens arbete (svärmor, svärfar och Magnus som har hållt på med huset hela dagen). Sedan så följdes en lugn och soft kväll innan sängen väntade.

Trevlig valborg!

Nytt till garderoben

Kategori:Kläder/shopping

Den här klänningen plus en likadan fast i kornblått fick jag av mamma och pappa när jag fyllde år. Sitter perfekt och supersnyggt. Mycket skön kvalité, något som jag kan ha nu och även när magen blir större.
Den kommer från Åhléns.


Fortsättning följer....

Kategori:Allmänt

Söndagen den 29/4-2012

Lyckades somna igår ändå (fast jag sovit 2 tim på dagen). Idag står det målning på schemat igen. Men så mycket är det inte kvar eftersom svärmor stog upp halva kvällen igår och grundade de brädor som var kvar. Magnus och svärfar har gjort klart båda kortsidorna med ny panel. Åh så snyggt det blir =)

Mamma kom också förbi vid 10-tiden men då fanns det inte så mycket mer att göra. Så vid 12-tiden så körde jag hem henne och så åkte jag upp på sjukhuset och hämtade min pappa som fick komma hem idag.
Han ville åka med upp till huset och se hur det såg ut och hur det gått för oss under helgen.

Idag var det riktigt skönt väder ute, solen riktigt bränner när den är framme. Hoppas det kan hålla i sig så kankse man kan få lite bränna.

När vi kom hem så höll svärmor på att rensa våra rabatter. Själv så gick jag in och började laga mat, kände som om det var på tiden om folk ska orka hålla igång.
Fick även besök och hjälp av farbror Niklas som dök upp på kvällskvisten. Så han och pappa började riva panel och bygga ställning på baksidan, sista sidan som ska göras sedan är allting klart.

Grannbarnen Linus och Emelie kom över och ville att jag skulle vara med dem en stund. Så vi åt glass, lekte kurragömma och sedan ville de åka fyrhjuling ute på åkern så jag följde med och tittade på dem =)
Sen så väntade en lång dusch och sängen för min del, ska upp och jobba imorgon måndag.

Målning pågår

Kategori:All about me

Lördagen den 28/4-2012

Alla klev upp runt kl 07.00 men trött som jag är så låg jag och drog mig ytterligare en timme. Sedan var det dags att måla panel. Eftersom vädret inte var riktigt med oss idag så fick vi stå i garaget och måla. Senare på förmiddagen så dök mamma upp och ville hjälpa till och måla. Så nu gick det undan när jag, mamma och svärmor målade. Äntligen så såg man något slut på alla dessa brädor.

När mamma åkte hem så ställde jag mig vid spisen och lagade en enkel måltid för att alla ska få lite ny energi. Själv så var jag tvungen att gå och lägga mig och vila. Men det blev ingen kort vila, utan jag sov i 2 tim (från 18-20). Får se hur det går att somna i kväll/ i natt =) Men jag kände mig helt slut efter att ha stått upp i så många timmar, på ett stumpt betonggolv och målat.

Då var det igång

Kategori:All about me

Fredagen den 27/4-2012

När jag kom hem från jobbet idag så hade det hänt massor. På garageuppfarten stog en stor container och en byggställning täckte hela framsidan. Panelen var nästan helt klar på framsidan och min farbror Niklas som är elektriker var här och satte in spottar. Det ser redan så snyggt ut =) Åh vad glad jag är.

Bilder kommer.....

Senare på kvällen så ringde mamma och sa att pappa hade åkt in på sjukhuset. Så jag åkte och hämtade mamma som var utasn bil och så åkte vi upp med lite ombyte mm och hälsade på pappsen.

Usch vad jag hatar sjukhus, får ångest när jag går in där, ser alla sjuka, känner den hemska lukten osv. Förknippar tyvärr alltid sjukhus med en massa hemskheter, olyckor, dödsfall osv.
Och det värsta av allt är när man ser någon man tycker om och som står en nära ha ont och må dåligt. Håller tummarna att det blir ett kortvarigt sjukhusbesök för min älskade pappa, att han får komma hem snart och får må bra igen.

Gravid vecka 20

Kategori:I väntans tider

Bebisen

Grattis! Du är nu halvvägs genom graviditeten. Det har gått 18 veckor sedan befruktningen och din bebis är nu 14-16 cm från huvud till stjärt och väger c:a 250 gram, ungefär som en stor chokladkaka.

 Bebisens hud börjar nu bli tjockare och körtlar under huden börjar utsöndra ett vaxliknande ämne som kallas vernix. Detta ämne kommer att täcka din bebis hud och skydda den mot fostervattnet under resten av graviditeten. Lanugohåret på bebisens kropp hjälper till att fixera den skyddande vernixen.

 Huvudhår och tånaglar börjar växa på det här stadiet, liksom hår på överläppen och i ögonbryn.

Du

Din midja har sannolikt vuxit och är inte lägre synlig. Livmodern har fortsatt växa upp i magen och kan nu kännas i höjd med navlen. Den växande bebisen och livmodern trycker din buk utåt och genom återstoden av graviditeten kommer den att fortsätta trycka på dina lungor, mage och njurar. Detta kan göra att du lättare blir andfådd, behöver kissa oftare och inte kan äta lika mycket, samt orsaka förstoppning.

 Det ökade trycket kan också göra att din navel tryck ut och blir som en liten kula iställer för ett hål. Många får också bristningar i huden på magen då den töjs ut i snabb takt. Detta gäller också bukmuskularturen som dras isär och stäcks ut, och blir därmed något försvagad. Man brukar därför rekommendera gravida kvinnor att inte belasta bukmusklerna i onödan.

Jag

Fortafarande mycket ont i mina stackars fogar. Har även börjat känna att det kan hugga till strax under magen. Vilket jag fått förklarat för mig att det inte är någon fara utan att det är mina ligament som håller på att förbereda sig för förlossningen.
Annars så mår jag mycket bra. Tror att jag har börjat känna vårt lilla ♥. Ibland så kommer det en bubblande känsla som jag inte känt tidigare, lite pirr i magen ;) Kan kanske vara vår lille som busar runt i magen.
Veckorna springer iväg, tänk att vi redan gått halva tiden, helt otroligt.
Längtar ♥

svärmor och svärfar på besök

Kategori:Allmänt

Torsdagen den 26/4-2012

Idag får vi besök av bästa svärmor och svärfar. De kommer upp till oss i norr för att hjälpa oss med vårt nästa husprojekt. Vi ska imorgon fredag börja riva ner vår gamla panel och byta ut den till en ny och en annan färg.

Idag är huset ljusblått upptill vilket vi ska ändra på, det kommer att få färgen "sotsvart". Det kommer att bli så snyggt. Huset kommer att se mer modernt ut när vi är klara med det, vilket kommer att passa oss så mycket bättre.

Vid 21.30 dök de upp så då bjöd vi på lite kvällsfika innan det var dags att sova.

Imorgon börjar det hända grejer här hemma =)

Begravning

Kategori:Allmänt

Måndagen den 23/4-2012

Upp tidigt i morse för att göra sig redo för begravning. Idag ska vi nämligen ta farväl av Magnus morfar.
Känns väldigt tungt och tråkigt, känslig som man är och inte blir det lättare av gravidhormonerna som lever sitt egna liv, så kommer jag gråta floder.

Vi anlände till Sjogersta kyrka vid 10.30 och kl 11.00 är det dags för begravningen. Fick för första gången träffa några från Magnus släkt, hans morbror och kusiner m.fl.
Det var en mycket fin kyrka, vacker musik och en otroligt bra präst.



Efter cermonin i kyrkan så bjöds det på smörgåstårta och vanlig tårta.

När vi hade ätit klart så var vi tvugna att tacka för oss då vi har minst 5 timmars bilresa hem som väntar.
Resan gick bra, vi hann t.o.m. in på Owes i Gävle för att köpa 2 st blomlådor som jag fått av svärmor och svärfar i present (fick pengar att köpa vad jag ville för). Så då blir det ju så klart saker till hemmet.

Hade sån tur att mamma och pappa bjöd på mat lägligt tills vi kom fram =) skönt att slippa hålla på med det efter en lång och tung dag.