En blondins dagbok

En mysig dag

Kategori: Filmtips

Fredagen den 17/8-2012
 
 Idag har jag inte gjort mycket. Var in till stan en snabbis och träffade barnmorskan, kollade blodtrycket i vanlig ordning. Samma som sist 140/90 och ingen äggvita i urinet, så då är allt som det ska även om jag ska fortsätta att ta det lugnt, vila mycket osv.
Tror att barnmorskan hade tråkigt idag (det var inte min vanliga för hon var ledig idag), så hon bad om att få lyssna på hjärtat som låg på 150 slag/min idag och sen gjorde vi ett snabbt ultraljud för att se om den lille fortfarande ligger med huvudet nedåt och det gjorde den =) Kollade ju allt detta tidigare i veckan, men men.
 

Då de hade 25% på ett helt köp så fick det bli ett stopp på Kappahl också, köpte lite smått och gott till vårt ♥
Bl.a. detta:
 
Stannade och handlade på vägen hem, för ikväll får det bli grillat när det är så fint väder.
Grillad kycklingfilé och majskolvar med hemmagjord potatissallad och en stor grönsallad med grekiskt lantbröd och stora gröna oliver som tilltugg. Mums!
 
Senare på kvällen så tände vi lite ljus och kröp ner i tv-soffan och tittade på film. Det var länge sen vi hade något bra att titta på. Men nu har vi några på lager igen =)
 
 
Om filmen:
Varg Veum ska bli pappa. På ett sätt han aldrig kunnat föreställa sig tar livet en ny vändning medan han letar efter ett försvunnet syskonpar i Bergens undre värld. Varg kopplar snart ihop försvinnandet med ett mord som kommissarie Hamre undersöker, där offret hade täta band till syskonen. Men i takt med att Karins mage växer, gör även hotet mot Varg det när spåren leder honom mot en hänsynslös knarkliga som jagar ett stort parti heroin som försvunnit. Varg inser att livet aldrig mer kommer att bli detsamma när han står inför ett val - låta de kriminella komma undan eller sätta Karins liv i fara.
 
Så tyckte jag:
Det går inte att misslyckas med Varg Veum, de är grymma. Den här var extra spännande och riktigt bra handling. Mycket sevärd för er som sett de andra filmerna av Varg Veum, längtar redan efter nästa.
 
++++
 
 
Om filmen:
Filmen berättar den heroiska historien om en diktator som riskerar livet för att försäkra sig om att demokratin aldrig ska komma till det land som han så kärleksfullt förtrycker.
 
Så tyckte jag:
Brukar inte tycka om filmer som denna, men den här bjöd faktiskt på en hel del skratt. Ingen höjdarfilm men helt klart sevärd!
 
++
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: